Korak bliže do otvaranja Fininog IT razvojnog centra u Virovitici: Potpisan sporazum o suradnji s Visokom školom

Predsjednik Uprave Fine Dražen Čović i dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Oliver Jukić u subotu, 16. ožujka u prostorima Visoke škole potpisali su sporazum o suradnji, čime su udareni temelji budućem Fininom IT razvojnom centru u našem gradu. Osim sporazuma o suradnji, predsjednik Uprave Dražen Čović potpisao je i ugovore o stipendiranju troje studenata koji će imati priliku zaposliti se u Fini.

Podršku osnivanju razvojnog IT centra dao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Uz gradonačelnika Kirina, potpisivanju sporazuma nazočili su i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, ravnateljica Razvoje agencije VTA Tihana Harmund, Ivica Prekratić, direktor Fine – Podružnice Bjelovar u sklopu koje je i poslovnica u Virovitici, prodekan za razvoj VŠMTI Neven Garača…

IMG 0939
Foto: M. Bašić

Cilj potpisivanja ovog sporazuma Fine s Visokom školom je školovanje kadra za budući Finin razvojni centar u Virovitici.

– Fina je prije svega tehnološka kompanija koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim i u tom dijelu zapošljavamo 280 ljudi. Surađivat ćemo s Visokom školom upravo zato da bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje doći raditi, da ih buduće radno mjesto čeka i da kroz Finu mogu obaviti svoju praksu, studentski rad, sudjelovati u svim projektima koje Fina radi za državu… Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost i ovakav kadar nam je potreban – istaknuo je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

Inače, Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju učilišta koja obrazuju IT stručnjake. Ovakvi centri već postoje u Splitu i u Zaboku. Uz virovitički, u 2019. godini Fina ih planira otvoriti i Osijeku i Čakovcu.

– Nadam se skorom otvorenju IT razvojnog centra u Virovitici, a otvorit ćemo ga u zgradi Fine kada obavimo završne radove. Naime, u tijeku su natječaji za zaposlenike, a za naše studente potpisali smo ugovore o stipendiranju. Nadam se da ćemo se u roku godinu do dvije ekipirati i biti spremni obavljati poslove kakve već obavljamo u drugim razvojnim centrima – dodao je Dražen Čović.

IMG 0960
Foto: M. Bašić

Zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma, kao i ugovora o stipendiranju izrazio je i dekan Visoke škole Oliver Jukić.

– Natječaji za radna mjesta su već u tijeku, a u tijeku su i radnje na uređenju prostora iznad zgrade Fine u Virovitici i ja se nadam da će tamo u idućih nekoliko godina zaposlenje pronaći dosta naših studenata. U konačnici, očekujem da će tamo biti 20-ak inženjera koji će raditi na vrlo sofisticiranim tehnologijama – naglasio je Oliver Jukić osvrnuvši se ujedno na prerastanje Visoke škole u veleučilište.

– Formalno imamo uvjete da postanemo u veleučilište. Imamo studije iz polja računarstva, elektrotehnike i ekonomije. U svibnju nas očekuje reakreditacija visokog učilišta pa ćemo nakon što, nadam se, uspješno prođemo tu reakreditaciju, pokrenuti postupak promjene statuta i sve potrebne formalnosti da bi visoka škola postala veleučilište – rekao je Oliver Jukić.

Studentica treće godine Programskog inženjerstva na studiju Računarstva, Barbara Strapač, ujedno i nova Finina stipendistica, istaknula je kako je ovo odlična prilika za gradnju karijere.

– To je jedna velika prilika za razvoj buduće karijere te za rad na nekim malo većim i ozbiljnijim projektima koji će nadilaziti razinu države – kazala je Barbara koja inače dolazi iz Našica, ali spremna je u Virovitici graditi svoju karijeru. (virovitica.hr)

Natječaje koje je Fina već objavila za radna mjesta u virovitičkom IT razvojnom centru možete pronaći ovdje:

https://www.moj-posao.net/Posao/424136/IT-dizajner-visi-specijalist-mz/
https://www.moj-posao.net/Posao/424131/IT-dizajner-visi-specijalist-mz/

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content