Kulturno-umjetničko društvo Crkvari video prezentacijom obilježilo 24 godine postojanja

Kulturno-umjetničko društvo Crkvari održalo je svoju redovnu, godišnju skupštinu.

Predsjednik Ivica Podboj u sklopu izvješća o radu rekao je kako je društvo i dalje radilo na svojim temeljnim zadaćama, a to je očuvanje kulturne baštine orahovačkog kraja sudjelujući na manifestacijama i smotrama diljem Hrvatske i u inozemstvu. Podboj je naglasio i kako će se najveća i prepoznatljiva manifestacija ovog društva ”Crkvaračko prelo”, koje je zimus odgođeno zbog renoviranja sportske dvorane u Orahovici, održati uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

-Čim sportska dvorana bude gotova i spremna, krenut ćemo u dogovor za održavanje. Mi smo organizacijski spremni, samo čekamo zeleno svjetlo iz dvorane, odnosno škole. Crkvaračko prelo je jedan od zaštitnih znakova našeg mjesta i grada i ove godine će na njemu zapjevati poznata imena hrvatske tamburaške scene – rekao je Podboj.

1803kud Custom

Na kraju skupštine prezentiran je kratak video uradak autora Vladimira Grgurića i Dine Mataza s presjekom nastupa KUD-a kroz 24 godine. Na kraju Skupštine nazočne su pozdravili predsjednik KUD-a Orahovica Antun Petrušić, predsjednica KUD-a Čačinci Emina Mužar te u ime Grada Orahovice Milan Babac.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content