Matija Gosler novi-stari predsjednik KUD-a Virovitica

U prostorijama Mjesnog doma u Taborištu Kulturno-umjetničko društvo održalo je redovnu izbornu skupštinu. Predsjednik KUD-a Virovitica podnio je izvješće o radu Društva tijekom 2018. godine. Uz inozemne nastupe u BIH i Mađarsku, regionalne smotre u Slavoniji, Društvo je ponosno na suradnju s lokalnim udrugama i društvima. Društvo je tijekom 2018. godine tiskalo i promoviralo knjigu KUD-a Virovitica povodom 30 godina neprestanog djelovanja u očuvanju kulturne baštine.

Nakon razrješenja Nadzornog i Upravnog odbora izabrano je novo vodstvo Društva za sljedeće mandatno razdoblje. Članovi Nadzornog odbora su Franjo Lazić, predsjednik, Zvonko Kružić i Mirjana Žagar. Novoizabrani članovi Upravnog odbora su Đurđa Dopller, Renata Hrvoić, Stevo Kozjak, Ljiljana Kunštek, Miroslav Odalj i Zdenka Strugar. Za tajnika Društva izabran je Igor Juran, zamjenika predsjednika Vjekoslav Vecko. Novoizabrani predsjednik KUD-a Virovitica je dosadašnji predsjednik Društva Matija Gosler.

Okupljene goste iz drugih kulturnih Društava i udruga na području grada pozdravio je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica ističući vrijednost očuvanja kulturnog identiteta Grada. Na skupštini uručene su zahvalnice članicama i članovima Društva.

Stavljajući naglasak na zajedništvu i ustrajnošću članova KUD-a prema Društvu i narodnoj tradiciji predsjednik KUD-a Virovitica Matija Gosler podijelio je zahvalnice zasluženim članicama i članovima Društva.

Za 5 godina rada u Društvu njegujući folklornu baštinu zahvalnicu je dobila Marija Matovina. Za 20 godina rada zahvalnicu je dobio Igor Juran. Za 25 godina rada u Društvu njegujući folklornu baštinu zahvalnicu je dobio Dragutin Kozjak. Za 30 godina rada zahvalnicu su dobili Suzana i Josip Horvat. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content