NA DAN OTVORENJA VIROEXPO-A Susret komora i predstavnika sajmova u HGK – Županijskoj komori Virovitica

Na dan otvorenja 24. sajma Viroexpo, 15. ožujka, u HGK – Županijskoj komori Virovitica održan je tradicionalni poslovni susret predstavnika gospodarskih, privrednih, trgovačko-industrijskih komora iz zemalja sudionica sajma i županijskih komora iz sustava Hrvatske gospodarske komore te predstavnika sajmova zemalja iz susjedstva.

Domaćini susreta bili su predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša i direktor Milan Vanđura sa suradnicima.

foto: HGK-ŽK Virovitica

Na susretu su bili nazočni predstavnici iz šest zemalja, komora: Bosne i Hercegovine (Bihać, Doboj i Mostar), Hrvatske (Bjelovar, Krapina, Otočac, Varaždin, Vukovar i Zagreb), Mađarske (Kapošvar, Sentlorenc i Pečuh), Srbije (Kikinda i Zrenjanin), te diplomatskog kora iz Austrije i Kraljevine Španjolske. Kraljevinu Španjolsku u koja se prvi put predstavlja na sajmu, predstavio je ataše Pablo Cascon Solgado, a austrijsko gospodarstvo predstavnice Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu iz Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu. Sastanku je prisustvovao i Jozo Solga, predstavnik Hrvata u Parlamentu Mađarske.

foto: HGK-ŽK Virovitica

Razmijenjena su iskustva u komorskom sustavu organizacije sajmova koje su iznijeli prisutni, te su razmotrene mogućnosti proširenja dosadašnje suradnje i uspostava novih poslovnih odnosa. Osobito je istaknut, kao primjer dobre prakse, suradnja sajmova na bazi reciprociteta između Viroexpa, sa sajmovima Ekobis iz Bihaća, BiH i Gazdanapok iz Sentlorenca u Mađarskoj.

Prisutni su razmotrili i trendove u sajmovanju u EU te poziciju i perspektivu sajmova u Hrvatskoj i navedenim zemljama.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content