Na obilježavanju 28. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu i predstavnici braniteljskih udruga i policije iz VPŽ

Na današnji dan, 2. ožujka, prije 28 godina rano ujutro pripadnici specijalnih postrojba hrvatske policije oslobodili su od pobunjenih Srba dan prije zauzetu Policijsku postaju u Pakracu. Tom prilikom ranjena su tri pripadnika hrvatske policije, a pobunjenici su potisnuti u brda iznad Pakraca.

Obilježavanje 28. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu, u kojemu je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, počelo je misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, nakon čega se “Mimohod pobjednika” uputio prema groblju, gdje su položeni vijenci kod spomen obilježja.

53179928 2376366642612826 7943066329144098816 n Custom

Obilježavanje, na kojemu su sudjelovali i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Virovitičko-podravske županije, predsjednik HVIDRA-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, predsjednik ZUiČ HVIDRA VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelja VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDRA Virovitica Mirko Poljanac, predsjednik Udruge HVIDRA Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić, predstavnici Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ predvođeni predsjednikom Draganom Lackovićem te načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić i drugi, organizirali su Grad Pakrac i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

(www.icv.hr, adf, foto: direktno.hr i D. Lacković)

[g-gallery gid=”510596″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content