Najznačajnija europska gospodarska sila, Republika Njemačka bit će Zemlja partner jubilarnog 25. Viroexpa

U sklopu aktualnog sata Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, kratak osvrt na nedavno završeni 24. Viroexpo, dao je direktor sajma, Bojan Mijok.

– Ovo je, po meni, bio najbolji sajam do sada. Viroexpo je dobio svoj dom, svoju stalnu adresu, a najviše zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, koje je kroz Razvojni sporazum za Slavoniju, Baranju i Srijem izdvojilo 14.000.000 kuna. Virovitičko-podravska županija izdvojila je još 2.500.000 kuna, a Grad Virovitica je financirao asfaltiranje cesta, postavljanje rasvjete… Izlagači ovogodišnjeg sajma su oduševljeni i već danas imamo rezervacije za iduću godine, jer izlagači žele veći prostor. Posebno su oduševljeni izlagači s poljoprivrednim strojevima i mehanizacijom, koji su prodali velik dio iz svog asortimana, a i oni dogodine žele veći prostor. Sada kada imamo svoj prostor, vrijeme ćemo posvetiti omogućavanju još boljih sadržaja sajma, više B2B sastanaka, stručnih predavanja, a ono što nas posebno veseli, jest, da će Zemlja partner iduće godine biti, najznačajnija europska gospodarska sila, Republika Njemačka. Viroexpo će nastaviti svoj razvoj, a cilj nam je za dvije do tri godine, biti najbolji gospodarski sajam u Hrvatskoj – poručio je Mijok.

VIROEXPO događaji str 8 Custom

Republika Njemačka tako će po drugi put biti Zemlja partner Viroexpa. Prvi put je to bila 2008. godine. Podsjetimo, ovogodišnji sajam je u Virovitici otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Okupio je 625 izlagača iz 29 zemalja. Vidjelo ga je 31.170 posjetitelja. Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i bila i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su bili: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Zemlja partner je bila Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Grad partner je bio Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelji i partneri sajma bili su i Slatinska banka te Osječko pivo.

(www.vpz.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content