Napreduju radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, u njega će još ove godine useliti poduzetnici

Do 1. srpnja rok je za završetak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, no lako bi se moglo dogoditi da oni budu završeni i prije roka, a već ove godine, novi poduzetnici će useliti u nove prostore Poduzetničkog inkubatora u Pitomači, koji je dio gotovo 30 milijuna kuna vrijednog projekta “Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ” (20 milijuna kuna predstavljaju bespovratna EU sredstva nap.a.).

Početak radova, u Poduzetničkoj zoni Rakitka, postavljanjem temeljnog kamena, označio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Vrijednost im je 11.761.221 kuna. Na budućem Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, postavljeno je krovište i stolarija, u unutrašnjosti se betoniraju glazure, uređuje se okoliš, a uskoro će i fasada biti gotova.

inkubator pitomaca 2
Foto: K. Toplak

– To su projekti koji otvaraju perspektivu za kvalitetniji život i svjetliju budućnost naših stanovnika i budućih poduzetnika, kojima će Virovitičko-podravska županija, u tim počecima, plaćati njihov smještaj u Poduzetničkom inkubatoru – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

inkubator pitomaca 9
Foto: K. Toplak

Kroz ovaj projekt, omogućit će se daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, grade se novi poduzetnički inkubatori, dok se u Slatini obnavlja prostora, gdje će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja. U navedena tri nova poduzetnička inkubatora, smještaj će pronaći novih 48 poduzetnika i to će predstavljati značajan vjetar u leđa za razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, koja je po porastu broja zaposlenih, treća u Hrvatskoj. (www.vpz.hr)

inkubator pitomaca 8
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content