Od sljedeće školske godine Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kreće i s predškolskim odgojem

U Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica ponovno su stigle lijepe vijesti. Nakon što je prošlog tjedna stigla suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje srednjoškolskog programa za zanimanja pomoćni krojač i pomoćni kartonažer, u ponedjeljak, 4. ožujka stigla je suglasnost i za ustroj posebnog programa predškolskog odgoja.

Predškolski odgoj moći će pohađati djeca s teškoćama u razvoju od jedne godine do polaska u školu, a isti će sufinancirati Grad Virovitica.

Naime, kako napreduju radovi na izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, tako se pripremaju i novi programi koji će se realizirati od početka sljedeće školske godine, odnosno preseljenjem u novu zgradu. Time će se steći materijalni uvjeti kako za predškolski odgoj, tako i srednjoškolsko obrazovanje pošto će na raspolaganju biti pripadajuće radionice i kompletna oprema.

Osim toga, očekuje se i pozitivan odgovor za ulazak u Mrežu ministarstva za financiranje novih socijalnih usluga: psihosocijalne podrške, rane intervencije, integracije, usluge savjetovanja i pomaganja te organiziranog stanovanja.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin izrazio je izuzetno zadovoljstvo što se nakon gotovo 15 godina, od kada datira projekt izgradnje novog Centra, isti konačno i realizira.

– Zahvaljujući potpori Vlade Republike Hrvatske, nakon godina i godina nastojanja Virovitica će konačno dobiti novi Centar koji će pokrivati cijelo područje Virovitičko-podravske županije i šire. Time ćemo osigurati kompletan odgoj i obrazovanje za djecu s teškoćama u razvoju – od predškolskog odgoja do srednjoškolskog obrazovanja – istaknuo je gradonačelnik Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content