Općina Čačinci gradi novi dječji vrtić, početak izgradnje predviđen krajem proljeća

Malo je mjesta i gradova u Slavoniji koji se mogu pohvaliti kako su im škole i vrtići pretijesni da bi primili sve polaznike. Takav je slučaj u općini Čačinci, gdje je unazad nekoliko godina postojeći vrtić u sklopu Osnovne škole Antuna Gustava Matoša postao premali da bi primio sve polaznike i stoga je općina Čačinci promptno reagirala i krenula u izgradnju novog vrtića.

-Hvala Bogu da imamo potrebe za izgradnju novog dječjeg vrtića jer postojeći je doista pretijesan za svu djecu koju bi roditelji željeli upisati. Tako smo uz pomoć naše Virovitčko-podravske županije i posebno našeg dopredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića prošli kroz mjeru 7.4 za izgradnju dječjih vrtića. Iako smo to žarko željeli, još uvijek nismo krenuli u izgradnju zbog Zakona o javnoj nabavi gdje smo već tri puta do sada poništavali natječaj zbog neadekvatne dokumentacije ponuđača, ali evo kroz nekoliko dana ponovno raspisujemo natječaj i nadam se da će to ovoga puta biti sve u redu i da ćemo konačno potpisati ugovor s izvođačem – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Plan je početkom ljeta, odnosno krajem proljeća krenuti s izgradnjom tog vrtića koji će biti smješten u blizini športsko-rekreacijskog centra.

-Vrtić će biti izgrađen za tri dječje skupine i time će riješiti pitanje mjesta u vrtiću za sve uzraste koji ga mogu pohađati. Projekt je vrijedan 5.8 milijuna kuna – zaključio je Mališ.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content