Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača obilježila Dan škole, proslavili pjesnikov 201. rođendan

U utorak, 19. ožujka, na dan rođenja pjesnika Petra Preradovića, učenici i učitelji Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača različitim aktivnostima obilježili su Dan škole. Mnoštvo učenika sudjelovalo je u brojnim radionicama iz matematike, informatike, prirode, biologije, kemije, fizike, tehničke kulture, povijesti, geografije te razredne nastave. Tema ovogodišnjih radionica bila je „Periodni sustav elemenata” kroz koju su učenici, uz pomoć učitelja, održali niz predavanja, prezentacija i pokusa. Sudjelujući u mnoštvu radionica učenici su upoznali različite sadržaje, obogatili svoja znanja i iskustva, razvijali kreativnost te se pri tome odlično zabavili.

DSC 5338

Nakon radionica održana je i svečana priredba. Ravnatelj Igor Maresić pozdravio je prisutne te pohvalio organizaciju Dana škole. Naglasio je važnost i uspješnost projekata u kojima škola sudjeluje te čestitao Dan škole. Uz mnogobrojne uzvanike proslavi je prisustvovala i pročelnica za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac koja se prisutnima obratila prigodnim riječima. Pohvalila je vrijedne učenike i učitelje te zahvalila školi na svim doprinosima Virovitičko-podravskoj županiji.

55244605 2181638062052845 7183870884652777472 o

Publika je mogla uživati u krasnoslovu Preradovićevih stihova, nastupima školskoga zbora, dramskom nastupu te plesnoj točki učenika nižih razreda. (www.icv.hr, K. Prtenjača, foto: Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content