Policija ulovila pljačkaša benzinske u Orahovici, završio u istražnom zatvoru

Županijski sud u Bjelovaru odredio je mjesec dana istražnog zatvora 37-godišnjem muškarcu koji je prošlog utorka u ranim jutarnjim satima provalio u benzinsku postaju u Orahovici, opljačkao je, a zatim i automobilom nasrnuo na policajca koji ga je pokušavao zaustaviti. Izvijestila je to PU virovitičko-podravska, nakon završenog kriminalističkog istraživanja i podignute kaznene prijave zbog teške krađe i prisile prema službenoj osobi.

Podsjećamo, pljačkaša je policija tijekom redovne ophodnje zatekla kako u utorak ujutro izlazi iz benzinske u koju je provalio i iz koje je otuđio nekoliko desetaka šteka cigareta, koje je držao u vreći.

Počeo je bježati, policijski službenici krenuli su za njim, a on je sjeo u svoj automobil i vozilom krenuo na policajca koji ga je pokušao zaustaviti. Kad upozorenja nisu pomogla, policajac je morao upotrijebiti vatreno oružje i to u pneumatiku vozila. Muškarac je uspio pobjeći, a policija je odmah zamolila pomoć građana u potrazi za počiniteljem i crvenim automobilom koji je vozio te krenula u opsežnu istragu u suradnji s kolegama s našičkog područja.

Počinitelja su djelatnici Policijske postaje Našice uhitili u petak, u blizini Našica i proveli nad njim kriminalističko istraživanje u svezi počinjenih kaznenih djela teške krađe i prisile prema službenoj osobi. Nakon toga, u subotu je predan pritvorskom nadzorniku u PU virovitičko-podravskoj. U ODO Virovitica su ga ispitali u poslijepodnevnim satima, a zatim je doveden pred suca istrage u Županijski sud u Bjelovar, koji mu je nakon ispitivanja odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o počinitelju koji je već otprije poznat policiji zbog više desetaka kaznenih djela vezanih uz provale. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content