Prijateljski grad Traunreut i Gerti Winkels uljepšat će uskrsne blagdane korisnicima Pučke kuhinje GDCK-a Virovitica

Već tradicionalno, na Međunarodnom sajmu Viroexpo i ove se godine predstavio njemački grad Trauenreut koji svake godine donosi “duh” Bavarske u naš grad. Netom prije otvorenja sajma, na izložbenom prostoru Grada prijatelja Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin otvorio je prigodnu podjelu piva. Posjetitelji su tako mogli kušati ukusno pivo Steiner pivovare te ujedno ostaviti donaciju za Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, odnosno za korisnike Pučke kuhinje.

U dva dana na sajmu Grad Traunreut prikupio je tako 2.262 kuna. No to nije sve. Zamjenica gradonačelnika Traunreuta Gerti Winkels donirala je dodatnih 2.000 kuna. Gerti je prošle godine dobila Zlatnu plaketu Grada Virovitice za doprinos u razvoju suradnje između gradova Traunreuta i Virovitice, no svoju je nagradu namijenila za humanitarne svrhe. Za korisnike Pučke kuhinje tako je prikupljeno ukupno 4.262 kuna, a sredstva će se iskoristiti za blagdanski obrok korisnika Pučke kuhinje za Uskrs.

IMG 0499 850x567 Custom

Inače, Gerti se tijekom dugogodišnjeg rada u Gradu Traunreutu, osim po humanitarnom radu i pomoći, istaknula po obavljanju brojnih poslova koji se odnose na njegovanje međusobne suradnje naših gradova. Između ostalog, poticanje suradnje učenika i mladeži od njezinog su posebnog interesa, a naročita pažnja posvećena je susretima i razmjeni djece, učenika obaju gradova kroz školska, sportska, kulturna i druga područja.

Predstavnicima Grada Traunreuta za osobni doprinos u prikupljanju humanitarne pomoći za rad Pučke kuhinje zahvalile su zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac i ravnateljica GDCK-a Virovitica Željka Grahovac.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content