Prilikom upisa u virovitičke osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor na raspolaganju i produženi boravak

U osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor, čiji je osnivač Grad Virovitica, u tijeku je obrada učenika koji će sljedeće školske godine 2019./2020. krenuti prvi razred.

Paralelno s obradom, roditelje se ujedno informira s mogućnošću produženog boravka u školama koji će biti raspolaganju od jeseni. Time će se omogućiti zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi koje nakon redovne nastave odlazi kući i bez nadzora provodi vrijeme do dolaska roditelja.

Podsjetimo, Grad Virovitica i osnovne škole kojima je Grad osnivač ishodili su sve potrebne suglasnosti za rad produženog boravka te se s istim trebalo krenuti od veljače ove godine. Iako je cilj bio da produženi boravak u Brlićima i Nazorima „zaživi“ što prije, zbog smanjenog interesa roditelja odgođen je do početka nove školske godine kada se očekuje da će znatno veći broj roditelja biti zainteresiran za ovakav oblik produžene nastave.

Suglasnosti za produženi boravak roditeljima će biti ponuđene prilikom upisa početkom lipnja. Ekonomska cijena produženog boravka je 1.000 kuna mjesečno po učeniku, a osnivač škola, Grad Virovitica, sufinancirat će ga sa 60 posto. Prema tome, roditelje će produženi boravak za dijete koštati 400 kuna. Zbog organizacije rada škole u dvije smjene, zaposlit će se po dva učitelja/ice razredne nastave u svakoj školi. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content