Profesionalna komunikacija u zdravstvu: Konferencija za medicinske djelatnike u petak, 8. ožujka u Virovitici

Društvo za kvalitetu Hrvatske udruge medicinskih sestara u suorganizaciji s OB Virovitica u petak, 8. ožujka u 9 sati organizira svoju 9. konferenciju u Centru kulture Virovitica pod nazivom “Profesionalna komunikacija u zdravstvu”.

– Znati komunicirati jedno je od ključnih znanja i vještina kao preduvjet uspješnog poslovanja bez obzira o kojoj se djelatnosti ili profesiji radi. Svjedoci smo u zadnje vrijeme kako upravo ta komunikacija u našem zdravstvenom okružju sve više nailazi na probleme i poteškoće. Znamo li komunicirati jedni s drugima, s našim korisnicima zdravima ili bolesnima, s djecom, roditeljima, štićenicima, mlađim i starijim osobama, osobama s posebnim potrebama… pitanja su na koje tražimo odgovore. Jedni od odgovora upravo se vide preko onog što mediji prenose, a to su nasilje nad zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima u zdravstvu, te pritužbe na njihov rad… Je li tomu uzrok sam zdravstveni sustav i njegova neorganiziranost, općenito ozračje u našem društvu, neznanje i nemoć? Je li komunikacija jednosmjerna ili dvosmjerna? Znamo li komunicirati s našim korisnicima? Znaju li naši korisnici komunicirati s nama? Što sve utječe na komunikaciju? Kakvi su sve izazovi, a kakve prepreke? Kakav je utjecaj stresa i kako se nositi sa svim poteškoćama u našem svakodnevnom radu i kako odraditi svoj posao na najbolji mogući način i pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb? – poručuju iz Društva te ističu kako je puno pitanja na koja će njihovi predavači nastojati dati odgovore i pomoći medicinskim djelatnicima u usvajanju vještina dobre i učinkovite profesionalne komunikacije.

Konferencija je namijenjena medicinskim sestrama i ostalim zdravstvenim profesionalcima koji svojim radom pridonose kvaliteti pružene zdravstvene usluge u ustanovi kojoj rade. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content