PRVA PREDSJEDNICA Časnica Marija Komar sve podređuje vatrogastvu, a za supruga u obzir dolazi samo vatrogasac

Vatrogasna zajednica općine Špišić Bukovica prvi put u povijesti dobila je svoju predsjednicu. Ta čast i odgovornost pripala je studentici Mariji Komar (24) iz Vukosavljevice, koja je tako postala prvom predsjednicom Vatrogasne zajednice u našoj županiji.

– Mislila sam da me, unatoč mom trudu, ne doživljavaju u DVD-u, ali evo pokazalo se drugačije, dali su mi svoje povjerenje i izabrali me za predsjednicu. Znam da nemam dovoljno iskustva i znanja za ovu funkciju, ali imam volje učiti i dat ću sve od sebe kako bi Zajednica funkcionirala – kaže Marija koja je odrasla uz oca vatrogasca koji je njezin uzor.

DUPLA Vatrogaskinja žđl 2 Custom

U Vukosavljevici je vatrogastvo tradicija, a njihova Zajednica je najbrojnija u cijeloj županiji. Tako je i u Marijinoj obitelji, a koja je prava časnička. Rijetko se koja kuća može pohvaliti s toliko visokih vatrogasnih zvanja – tata, brat i Marija su vatrogasni časnici, a mama dočasnica – ponosno nam je ispričala Marija.

DUPLA Vatrogaskinja žđl 1

No, Marija je i voditeljica djece i mladeži, što joj je najdraže. Sama se natječe u ekipi Žene A, koja je jedna od najjačih u županiji. Još jedna rijetkost je da žene gase požar, što Marija sada može, jer je nedavno postala operativna vatrogaskinja. Od prošle je godine postala i vatrogasna sutkinja, a prije dvije godine izabrana je i u Upravni odbor DVD-a, također kao jedina žena. Za Mariju je vatrogastvo jednostavno na prvom mjestu, a tako je i kada je u pitanju budući suprug jer njezine su obveze gotovo svakidašnje.

IMG 59095571398af527538939e740240286 V

– Sve ravnam po vatrogasnim obvezama, luda sam za tim. Nisam udana, ali znam da će moj suprug biti vatrogasac jer moju ljubav prema vatrogastvu drugi ne bi razumio – kaže nam Marija sa smiješkom.

(www.icv.hr, žđl, foto: Ž. Đaković Leš i prvatni album)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content