Republika Češka predstavlja se s dvanaest izlagača na 24. Viroexpu 2019.

Iz Veleposlanstva Republike Češke u Republici Hrvatskoj potvrdili su dolazak na svečanost otvorenja 24. Viroexpa: veleposlanika NJ.E. Vladimira Zavázal, savjetnika ekonomsko-trgovinskog odjela Petra Kašočka i direktora Češke agencije za promicanje trgovine – Czech trade u Zagrebu, Alena Novosad.

Republika Češka predstavlja se na sajmu Viroexpo od 2002. godine, a 2003. i 2017. godine je bila zemlja partner sajma. Nastup na sajmu u ime Češke realiziraju: Veleposlanstvo Češke Republike u Republici Hrvatskoj, Ured ekonomsko-trgovinskog odjela, Czecz trade – Češka agencija za promicanje trgovine u Zagrebu i grad Vyškov, prijatelj grada Virovitice.

Na ovogodišnjem 24. Viroexpu predstaviti će se dvanaest izlagača, od kojih dio na Viroexpu sudjeluje već tradicionalno. Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Češke u 2017. godine iznosila je 6,2 milijuna eura. Izvoz u Češku je iznosio 4,9 milijuna eura, što čini 2,9% izvoza Virovitičko-podravske županije, dok je uvoz iz Češke iznosio 1,3 milijuna eura, što čini 1,4% uvoza Virovitičko-podravske županije.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content