SIGURNIJE DO ŠKOLE Napreduju radovi na uređenju prometne zone oko Brlića u Virovitici

Radovi na uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić napreduju prema planu. Trenutno se radi na dva raskrižja, na tzv. ulazu u Kraševo naselje, na raskrižju ulica Petra Berislavića, Silvija Strahimira Kranjčevića i odvojka Ulice Tina Ujevića te na spojnoj cesti Berislavićeve i Gundulićeve.

Radove je danas (četvrtak) obišao gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom.

U sklopu projekta, koji za cilj ima veću sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece koja svakodnevno ovdje gravitiraju, uredit će se nogostup, proširiti ili izgraditi ceste, izgraditi kružni tokovi…

IMG 0112 Custom
foto: M. Bašić

Na raskrižju kod Malog parka (spoj ulica S. Radića i T. Ujevića), bit će postavljen semafor, dok će se na spoju ulica Petra Berislavića i Silvija Strahimira Kranjčevića izgraditi kružni tok. Cesta kojom su dosad učenici “presjekli” put do škole postat će nova, spojna cesta između ulica Petra Berislavića i Ivana Gundulića.

U okviru projekta izgradit će se i dva nova kružna toka – na spoju Bečke i Ulice dr. Andrije Štampara te na ulazu u tzv. Kraševo naselje, odnosno na spoju ulica dr. Andrije Štampara, Đure Basaričeka i Vinka Belobrka. Od kružnog toka u Berislavićevoj ulici do ulaza u Kraševo naselje, s istočne će se strane urediti novi nogostup.

Nositelj ovog projekta je Grad Virovitica, a sufinancira ga Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”511800″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content