Slatina će 6. travnja biti domaćin 4. Međunarodnog natjecanja slastičara “Zlatni Orah”

U organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice te suorganizaciji Grada i Turističke zajednice grada Slatine, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, 6. travnja u Slatini će biti održano 4. Međunarodno natjecanje slastičara “Zlatni Orah”.

Manifestacija je zamišljena na način da uz promociju tradicionalnih slavonskih slastica, sudionici iz drugih zemalja upoznaju ljepote Virovitičko-podravske županije, njenu bogatu povijesnu baštinu te turističke ljepote. Isto tako u sklopu programa gostovat će vrhunski slastičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Mađarske koji će prenijeti svoja iskustva i recepte domaćim kuharima, a posebno mladim kuharima, sudionicima, učenicima smjera slastičar.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činit će članovi Svjetske kuharske organizacije te masterchef Slovenije Alma Rekič. Svečanu večeru svojim specijalitetima uveličat će restorani i hoteli iz Slavonije i Podravine prezentirajući karakteristična i tradicionalna jela svojih podneblja.

-U sklopu manifestacije bit će održano i stručno slastičarsko predavanje za sudionike – kaže predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar te posebno ističe dio natjecanja posvećen strukovnim školama.

-Dali smo poseban naglasak na mlade i već sada imamo dogovoreno sedam škola i to iz Hrvatske i BIH. Cilj je da mladi budu zajedno s profesionalcima, pokupe vrijedna iskustva i savjete koji će im jako puno značiti u daljnjoj kuharskoj karijeri tim više što nam doista dolaze ponajbolji slastičari iz Hrvatske, BIH, Srbije i Slovenije. Hvala Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini, HKS-u i Podravci, koji su nam neizmjerno pomogli – zaključio je Šafar.

Manifestacija će biti održana u slatinskom restoranu “Giovanni” ili svima poznatijem kao Duhanu. Natjecanje kreće od 10:00 sati, a svečana VIP večera s proglašenjem pobjednika počet će u 20:00 sati. (www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, V. Grgurić)

[g-gallery gid=”517430″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content