Sljedeći tjedan kreću radovi na uređenju perivoja Dvorca Janković u Suhopolju: Potpisan ugovor s izvođačem vrijedan gotovo 5 milijuna kuna

Župan Igor Andrović danas (ponedjeljak) je s izvođačem radova potpisao ugovor o Krajobraznom uređenju perivoja Dvorca Janković u Suhopolju. Kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je tvrtka Vrtni design iz Zagreba s kojom je potpisan ugovor vrijedan 4,9 milijuna kuna, a prema najavama direktora tvrtke Luke Brnića s radovima će se početi već sljedećeg tjedna. Ugovor je potpisan i s tvrtkom CIP d.o.o. koja će nadzirati izvođenje radova.

– Moramo dovesti perivoj u stanje da je siguran za prolaznike. Trenutno se u njemu nalazi mnogo stabala koja su izuzetno opasna, pa ih moramo srušiti. Nakon toga idemo u zemljane radove, sitne građevinske radove te čišćenje i izvođenje zelene površine, sijanje travnjaka, sadnje grmlja, stabala i sve ostalo što perivoj čini perivojem – rekao je L. Brnić, dodavši kako je suhopoljski park s godinama postao šuma koja je bila prepuštena sama sebi te ju treba urediti i pomladiti.

IMG 3507
Foto: K. Toplak

Uređenje perivoja Dvorca Janković dio je projekta Tourism 4 All, koji je prijavljen u sklopu Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A. Ovaj projekt za cilj ima osigurati očuvanje, revitalizaciju, dobro upravljanje i promicanje prirodnih i kulturnih znamenitosti u prekograničnoj regiji odnosno, na području Virovitičko-podravske i Somogy županije. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partneri su SEFAG Forest Managment and WOOD Industry Share Co iz Mađarske te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Projekt je napisala Razvojna agencija Vidra.

IMG 3536
Foto: K. Toplak

– Ukupan projekt je vrijedan oko 11 milijuna kuna, a sredstva se dijele. Pola iznosa ide partnerima s mađarske strane, a otprilike pola ostaje nama. Tim projektom revitalizirat ćemo perivoj i osigurati prostor za stvaranje dodatnih sadržaja za posjetitelje. Završetak radova očekuje se u jesen, a u sklopu projekta održat će se i niz drugih aktivnosti i festivala što će sigurno doprinijeti turističkom sadržaju, ne samo općine Suhopolje, već i cijele Županije – rekao je župan Andrović dodavši kako će se završetkom obnove dvorca i revitalizacije perivoja dobiti novi turistički sadržaj koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva te novom zapošljavanju na području općine Suhopolje.

IMG 3542
Foto: K. Toplak

– Radovi na obnovi dvorca u Suhopolju su završeni. Rok je bio 1. ožujka i sada čekamo opremu kako bi novi Centar za posjetitelje stavili u funkciju. Nakon završetka radova na perivoju dobit ćemo cjelinu koja će postati turistička atrakcija – rekao je župan Andrović dodavši kako će 5D kino koje će se nalaziti u dvorcu, kao treći projekt Ministarstva turizma i Županije, dodatno povećati atraktivnost Suhopolja.

Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović i ravnateljica Razvojne agencije Vidra Emina Kovač. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content