STOTI ROĐENDAN GIMNAZIJE Virovitički gimnazijalci glazbeno-scenskim nastupima obilježili dan škole

Učenici i profesori Gimnazije Petra Preradovića Virovitica danas (ponedjeljak) su u Kazalištu Virovitica svečanom priredbom obilježili Dan škole. Uz mentorstvo profesorice Vanje Stamenić, priredbu je himnom otvorio pjevački zbor Gimnazije. Brojnim nastupima predstavili su se gimnazijalci učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky uz pratnju i mentorstvo profesorice Sanje Spahija. Dio priredbe bila je i scenska igra „Ljudi su l(j)udi“ gimnazijske Dramske družine pod mentorstvom Maje Bašnec koja je predložena za državnu smotru LiDraNo 2019.

Uz glazbeno-scenske nastupe kolega učenika, gimnazijalci su mogli pogledati i video-projekciju o povijesti Gimnazije i nastave u njoj, koju su pripremili profesori Zdenka Kos, Ivan Mikolić i Josip Strija.

IMG 8680 Custom

Ravnateljica Gimnazije Jasminka Viljevac čestitala je svim učenicima, profesorima i djelatnicima Dan škole.
– Obilježavanje Dana škole nastavit će se i sutra na središnjoj proslavi stogodišnjice, kada će javnosti biti predstavljena monografija koja donosi niz zapisa o povijesti gimnazijskog školovanja u Virovitici – rekla je ravnateljica Viljevac dodavši kako će sutra predavanja održati i bivši učenici Gimnazije, Zoran Vakula i Ozren Polašek. Svečanoj priredbi, uz umirovljene profesore Gimnazije, nazočio je i župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Cijeli program obilježavanja sto godina gimnazijskog obrazovanja u Virovitici pogledajte ovdje.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”514753″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content