TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO Moslavac promašio sedmerac u zadnjoj sekundi za pobjedu Viro Virovitice u Kutini

U neizvjesnoj utakmici 21. kola 1. HRL Sjever, Virovitičani su većinu vremena vodili gol ili dva, na kraju podjela bodova 26:26. Priliku za oba boda imao je Luka Moslavac u zadnjoj sekundi utakmice, ali je njegov sedmerac na žalost gostiju obranio domaći vratar.

Da je Virovitičanima netko prije utakmice ponudio bod vjerojatno bi ga bez puno razmišljanja prihvatili. Nakon utakmice i prilike da uzmu oba boda ostaje žal za pobjedom, ali realno kada se pogleda cijela utakmica, uzeti i jedan bod u Kutini lijep je uspjeh.

Domaćini su puno bolje ušli u susret. Iskoristili su nekoliko promašenih prilika gostiju te brzo poveli 3:0, a zatim i 5:1. No, malo po malo Virovitičani se konsolidiraju, proradila su krila Vašarević i Igor Gašparović te je sredinom poluvremena na semaforu stajalo 7:7. Nakon perioda igre gol za gol, Viro Virovitica prvi puta dolazi u vodstvo 11:10, dok su na poluvrijeme ekipe otišle vodstvom gostiju 15:13.

U drugom djelu Virovitičani nastavljaju odličnom igrom. Drže vodstvo, u nekoliko navrata imaju i po dva gola prednosti i sve do same završnice Kutinjani uspjevaju samo u dva navrata izjednačiti. U posljednjih 10-ak minuta Viro Virovitica ulazi vodstvom 23:21 koje domaćini preokreću u svoje jedino vodstvo u drugom djelu 24:23. Sa dva uzastopna gola, prednost ponovno prelazi na stranu Virovitičana 25:24, da bi u zadnju minutu ekipe ušle vodstvom Viro Virovitice 26:25. Domaći trener tada uzima time-out te Moslavina kreće u napad bez vratara igrom 7 na 6. Preuzeti rizik im se isplatio, jer 20-ak sekundi prije kraja poravnavaju na 26:26. Time-out tada uzima trener Vašarević za dogovor, kako zadnjim napadom doći do pobjede. A taj napad završava dosuđenim sedmercem s istekom vremena, a odgovornost preuzima Luka Moslavac koji je do tada iskoristio sve udarce sa 7 metara, ali na žalost Virovitičana ovaj posljednji na utakmici brani mu domaći vratar. Ostalo je tako 26:26, sa kojima su ipak zadovoljniji bili domaćini.

Sve u svemu, Virovitičani su odigrali odličnu utakmicu, bili borbeni i agresivni i pokazali jednu od najboljih utakmica ovog dijela sezone. Predvodio ih je Luka Moslavac sa osam pogodaka, a posebno veseli da su ga odlično popratila probuđena virovitička krila Igor Gašparović sa šest te Karlo Vašarević sa pet postignutih golova. Odličan je na golu gostiju bio Karlo Štimac. Kod Moslavine šest pogodaka Alena Lukesa, dok su po 4 gola postigli Krunoslav Slukan i Alen Horvat.

Sljedeću utakmicu Virovitičani igraju idućeg vikenda u Križevcima sa domaćim KTC-om.

RK Viro Virovitica: Meter, F. Vašarević, K. Vašarević 5, Rešetar, Pandža 2, Štimac, L. Moslavac 8, Sabo, Ig. Gašparović 6, Poljak, Starčević, Crljenić 2, Janjić 2, Iv. Gašparović 1, K. Moslavac, Vulić. Trener: Damir Vašarević.

Sedmerci: Moslavina 2/4; Viro Virovitica ¾

Isključenja: Moslavina 4 minute; Viro Virovitica 6 minuta.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content