Temeljni ogranak UHDDR Bakić održao redovnu godišnju skupštinu

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljni ogranak Bakić jučer je u Vatrogasnom domu u Bakiću održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom tišine, skupštinu je otvorio predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin pozdravivši prisutne članove i goste. Poslije izbora radnih tijela skupštine, Radnog predsjedništva, Verifikacijske komisije i zapisničara, podneseno je izvješće o radu Temeljnog ogranka u proteklom periodu, te plan rada za tekuću godinu. Izvješće i plan rada usvojeni su jednoglasno.

53604362 2228898530731302 1028649782698049536 n

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a nazočnima su se obratili predsjednici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja te institucija, među kojima i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade stožerni brigadir Josip Černi, predsjednik Gradske organizacije UHDDR grada Slatine Željko Kolinger, izaslanik slatinskog gradonačelnika pročelnik Marin Kokorić, te predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić.

Svi govornici su pohvalili rad Temeljnog ogranka UHDDR Bakić, a najviše su se ponavljale riječi zajedništvo, jedinstvo i sloga svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i očuvanje i pronošenje istine o Domovinskom ratu. Miran Janečić i Marin Kokorić, u svom su obraćanju istakli kako će Temeljni ogranak, kao i Gradska organizacija UHDDR uvijek imati podršku Županije, odnosno Grada.

IMG 6435

Predsjednik GO UHDDR grada Slatine Željko Kolinger na kraju skupštine je predsjedniku Temeljnog ogranka UHDDR Bakić Ivici Pavinu uručio knjige koje su svjedočanstvo o događanjima u Domovinskom ratu na slatinskom području, ”Zločin za koji još nitko nije odgovarao” autora Miroslava Gazde i ”Slatinska kronika Domovinskog rata” autora Miljenka Brekala. Predsjednik Ivica Pavin je potom uručio zahvalnice za nesebičnu pomoć u ostvarivanju ciljeva i programskih aktivnosti TO UHDDR Bakić, a dobili su ih: Lovačka udruga ”Zec” Bakić, DVD Bakić, ŠRU ”Šaran” Bakić i novinar Dragutin Fišli.

Na kraju službenog dijela skupštine za sve nazočne je upriličen prigodni domjenak. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)[g-gallery gid=”512309″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content