Tomislav Filipović bio je suigrač Renea Pomsa, pomoćnika Nenada Bjelice koji je vodio Dinamo u povijesnoj utakmici

Danas (četvrtak) od 21 sat Dinamo u Lisabonu kreće u novi pothvat. Protiv velike Benfice u uzvratu osmine finala Europa lige Nenad Bjelica vodi zagrebački klub u najvećoj utakmici karijere. Dinamo ima prednost 1:0 iz prve utakmice u Zagrebu.

U prvoj utakmici odigranoj na Maksimiru zbog suspenzije Nenada Bjelice, ekipu Modrih vodio je Rene Poms, pomoćni trener Dinama i čovjek od velikog povjerenja Dinamovog stratega. Poms je vlasnik UEFA A licence, inače majstor za defenzivu, koji se na treninzima bazira uglavnom na uigravanju zadnje linije.

459 Custom

Nenad Bjelica i Rene Poms suradnju su započeli u Wolfsbergeru (sezona 2012./13.), a nastavili ju u bečkoj Austriji, Speziji, Lechu iz Poznańa i Dinamu.

Ovaj 43-godišnji Austrijanac u svojoj je igračkoj karijeri uglavnom nastupao za trećeligaške i četvrtoligaške austrijske klubove, a tu se susreo i s jednim Virovitičaninom, Tomislavom Filipovićem. Bilo je to u sezoni 2004./05. u austrijskom SV Rottenmannu, trenutno vodećem klubu austrijske Oberlige Sjever.

19657382 708651069305247 6589838920190675208 n Custom
foto: facebook, Rene Poms

Filipović je u Austriji odigrao čak devet sezona, a okusio je i slast igranja profesionalnog nogometa, igrajući prije svega za koprivnički Slaven Belupo. Igrao je još za Mladost 127 iz Suhopolja, Podravac iz Virja, Viroviticu, Koprivnicu, Pitomaču, Kalinovac, Slogu iz koprivničkog Ivanca, Dravu iz Podravskih Sesveta, Mladost iz Molvi te uz već spomenuti SV Rottenmann, za austrijske klubove SV Gnas, SV Heiligenkreuz, SV Stuben te SC Wettpunkt Lockenhaus i tako stekao bogatu igračku karijeru.

tf9 2 Custom
Tomislav Filipović u redovima Slaven Belupa // foto: privatni arhiv

Danas je instruktor Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije za mlađe uzraste i trener u “vlastitoj” Akademiji NO Limit.

Nakon upoznavanja u Rottenmannu, a zatim i dvije odigrane sezone zajedno, Filipović i Poms ostali su prijatelji, a tko zna, možda u bliskoj budućnosti dogovore i nekoliko pokaznih treninga Dinamovog trenerskog dvojca za virovitičke “Akademce”.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

slika 32 Custom
Tomislav Filipović – Akademija NO Limit // foto: privatni arhiv

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content