TRI PUTA U DVIJE GODINE Zbog niza prekršaja alkoholiziranom vozaču 12 dana zatvora

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te bez sigurnosnog pojasa i dnevnih svjetla, vozač osobnog automobila (59 godina) “zaradio” je 12 dana zatvora te je predan u zatvor u Bjelovar na izdržavanje kazne.

Višestruki počinitelj zatečen je u ponedjeljak u nadzoru prometa u Pitomači gdje mu je izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,58 g/kg. Ipak, to nije sve. Ovaj vozač u ponedjeljak je zatečen već treći puta u posljednje dvije godine kako upravlja vozilom za vrijeme zabrane i drugi puta pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,5 g/kg.

Upravo za ovakve vozače novi prijedlog Izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđa strože kazne. Da su predložene izmjene i dopune na snazi ovom višestrukom počinitelju bila bi izrečena novčana kazna u najmanjem iznosu od 20.000 kuna, do okončanja postupka bilo bi mu oduzeto vozilo kojim je upravljao, a zbog, u samo ovom slučaju, u evidenciju upisanih 12 negativnih bodova bila bi mu ukinuta vozačka dozvola i vozački ispit bi mogao polagati nakon 2 godine od izvršnosti rješenja.

Naime, i proteklog vikenda policijski službenici vršili su pojačani nadzor prometa, s posebnom usmjerenošću na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, neprilagođenom ili nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, koji su prekršaji 4 najčešća ubojice u prometu. Od pet počinitelja najtežih prekršaja, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,5 g/kg, njih troje je uhićeno i period triježnjenja proveli su u pritvoru. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content