U Pitomači potpisan ugovor za izradu studije i plana upravljanja posjetiteljima budućeg Centra za posjetitelje Križnica

U srijedu, 27. ožujka u prostorijama Općine Pitomača potpisan je ugovor o izradi Studije upravljanja posjetiteljima i Akcijskog plana učinkovitog upravljanja posjetiteljima u sklopu provedbe projekta “Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav”, između Turističke zajednice općine Pitomača i Odjela za turizam Visoke škola Virovitica.

Potpisivanju ugovora vrijednog 96.000 kuna prisustvovali su direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije Maja Brođanac, voditelj Odsjeka za društvene djelatnosti Marinko Barčan u ime Općine Pitomača, pročelnik Odjela za turizam Dejan Tubić i Rikard Bakan u ime Visoke škole Virovitica.

tz ugovor križnica 2 Custom
foto: pitomaca.hr

Studija upravljanja posjetiteljima i Akcijski plan učinkovitog upravljanja posjetiteljima u sklopu provedbe projekta “Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav” bit će dokument koji će se sastojati od izrade analize postojećeg stanja i posjećenosti predmetnom zaštićenom području, analize postojeće posjetiteljske infrastrukture, analize razloga posjeta Centru te od plana i scenarija posjećivanja predmetnom zaštićenom području nakon realizacije projekta.

Sredstva su osigurana kroz projekt “Centar za posjetitelje Križnica – interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav” financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Nositelj projekta je Općina Pitomača, a partneri su Turistička zajednica općine Pitomača i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content