U Sopju održana redovna Skupština Udruge orača Virovitičko-podravske županije

Jučer (četvrtak) je u Sopju održana redovna Skupština Udruge orača Virovitičko-podravske županije.

Na Dnevnom redu Skupštine, uz izvještaj o radu Udruge te donošenje odluka našao se i Plan rada za 2019. godinu, u kojemu su važne stavke bile županijsko, državno i svjetsko natjecanje orača. Tako će se 15. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije, najvjerojatnije održati 27. srpnja. Domaćin će biti Općina Sopje, a natjecanje će se održati u Vaškoj. Titulu najboljih branit će Hrvoje Matijaško (premetnjaci) i Darko Matić (ravnjaci).

Orači Sopje 1 Custom
foto: ilustracija, K. Toplak

Natjecanje će se održati u organizaciji Udruge orača Virovitičko-podravske županije, Općine Sopje, Hrvatske poljoprivredne-šumarske savjetodavne službe i uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije. Izložili su se planovi i pripreme te organizacija za državno natjecanje orača koje će se održati u Sisačko-moslavačkoj županiji te za svjetsko natjecanje u Minnesoti (SAD) od 30. – 31. kolovoza 2019. godine.

Skupštinu su pozdravili Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije te Berislav Androš, načelnik općine Sopje, a nazočili su i Marko Ajček, načelnik općine Gradina te Mirko Rončević, načelnik općine Čađavica.

(www.icv.hr, lmh, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content