U Strukovnoj školi Virovitica obilježen Svjetski i Europski tjedan novca

U sklopu tradicionalnog obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, danas (ponedjeljak) je u Strukovnoj školi Virovitica održana edukacija za učenike završnih razreda srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije.

Na edukaciji su prisustvovali učenici i profesori iz Strukovne škole Virovitica, Tehničke škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, Srednje škole Stjepana Ivšića iz Orahovice i Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

20190325 113120 Custom
foto: HGK-ŽK Virovitica

Cilj obilježavanja Svjetskog i europskog tjedna novca je da se financijskim obrazovanjem unaprijedi razina financijske pismenosti i omogući učenicima i građanima stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

U uvodnom dijelu, nazočne su pozdravili ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković i direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura.

O značaju financijske pismenosti i ulozi HANFA-e govorio je predstavnik HANFA-e Goran Bakula.

20190325 115557 Custom
foto: HGK-ŽK Virovitica

O bankarstvu i upravljanju osobnim financijama govorila je predstavnica Zagrebačke banke Kristina Dvojak.

O ulozi i značaju osiguranja govorio je predstavnik Grawe osiguranja Hrvoje Svoboda.

O tržištu kapitala i investicijskim fondovima govorila je predstavnica HPB Investa Romana Sabljić.

Edukaciju na kojoj je interaktivno sudjelovalo više od 50 učenika završnih razreda srednjih škola organizirali su HGK – Sektor za financijske institucije i ekonomske analize i HGK – Županijska komora Virovitica, u suradnji s financijskim institucijama.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content