Učenici OŠ Suhopolje u sklopu projekta “Učenik-građanin” učili o vlasti, društvu i medijima

U sklopu projektnog tjedna, učenici nižih razreda Osnovne škole Suhopolje – područnih škola Pepelana, Levinovac, Pčelić i Borova te njihove učiteljice, posjetili su razne ustanove i udruge. Tema ovogodišnjeg projektnog tjedna je „Učenik – građanin“.

-Želja projektnog tjedna bila je upoznati učenike s ‘obavezama’ koje ima svaki građanin te im posvjestiti da će i oni jednoga dana stasati u odgovorne građane – istaknula je Ana Brcković, učiteljica PŠ Pepelane.

Učenici su tako projektni tjedan započeli u Općini Suhopolje družeći se pritom s načelnikom općine, Sinišom Horvatom. Istraživanje su nastavili posjetom Općinsku knjižnicu i čitaonicu Matija Gubec gdje ih je dočekala predsjednica Udruge „KrEdA“ Natalija Lukačević, zajedno s volonterkama Marijom Hodak i Lucijom Lukačević te u Udruzi umirovljenika gdje su se družili sa starijim mještanima Općine Suhopolje.

20190325 102001 Medium

Drugoga projektnoga dana, učenici su sudjelovali u radionici „Mirno rješavanje sukoba“ u sklopu koje su pogledali film o vršnjačkom nasilju te njegovom analizom naučili više o vršnjačkom nasilju, koje vrste nasilja postoje te na koje sve načine mogu mirno riješiti sukob. Srijeda je bila rezervirana za radionicu o zdravoj prehrani gdje su učenici i roditelji pripremali zdrave obroke napravljene od domaćih namirnica. Uslijedila je kušaonica i rad u grupama u kojima su školarci pripremali kampanju za zdravu prehranu.

IMG 1744

Četvrtoga dana projektnoga tjedna, posjetili su Gradsku upravu gdje ih je dočekala zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac koja je rado odgovarala na pitanja školaraca. Učenici nisu mogli sakriti oduševljenje kada ih je došao pozdraviti i sam gradonačelnik Ivica Kirin, za kojega su također imali mnoštvo pitanja. Posjetili su i Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica gdje su ih dočekali ravnateljica Željka Grahovac i stručni suradnik Dražen Jendrašić te ih ukratko upoznali s radom i aktivnostima Društva te s radom Pučke kuhinje. Učenici su posjetili i Socijalnu samoposlugu gdje su donirali namirnice za one kojima je to najpotrebnije.

MG 1971

U nastavku dana, školarci su posjetili i našu redakciju Informativnog centra Virovitica gdje su upoznali spikere na radiju, urednice internet portala i novina te novinare, fotografe i grafičku urednicu. Projektni tjedan završava izvještavanjem o svim provedenim aktivnostima te pisanje članaka, skupljanje fotografija i doživljaja. Želja je sve objedinjeno formirati u jedne novine te ih, na kraju tjedna, izdati. U tom pothvatu velika pomoć biti će i sama Osnovna škola, čiji je ravnatelj, Anto Škraba omogućio tiskanje novina. (www.icv.hr, lmh, foto: M. Rođak, M. Lovrenc, M. Bašić, GDCK Virovitica, Općina Suhopolje)

[g-gallery gid=”517234″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content