USKORO KREĆE DOSTAVA Uplatnice za komunalnu naknadu građanima će stići tijekom ožujka

Na upit građana zašto još uvijek nisu dobili uplatnice za komunalnu naknadu od početka godine, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo odgovorio je kako je riječ o izdavanju novih rješenja u skladu s novim zakonom pa je zbog toga došlo do zastoja.

-U kolovozu 2018. godine na snagu je stupio Zakon o komunalnom gospodarstvu i sve odluke morali smo mijenjati u skladu s njim. Krajem godine donijeli smo novu Odluku o komunalnoj naknadi, koja je stupila na snagu ove godine. Zakonom je propisan rok da do 31. ožujka moramo poslati sva nova rješenja, što i rješavamo – kaže K. Sabo.

S obzirom na to da se radi o dostavi 8300 rješenja za privatne i 800 rješenja za poslovne subjekte, jedno od važnijih pitanja bilo je i odabir službe koja će obaviti uslugu dostave rješenja i novih uplatnica. – Molimo građane za strpljenje, na kućne adrese će rješenja i uplatnice sigurno stići do kraja ovog mjeseca, a dospijeće plaćanja bit će prilagođeno novonastaloj situaciji – istaknuo je pročelnik Sabo. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content