VAŽNA POMOĆ NA VIROEXPU Redari i hostese čuvali prostor, usmjeravali i pomagali posjetiteljima

Bez dobro organiziranih redara ovaj Viroexpo zasigurno ne bi protekao bez ijednoga incidenta. Svi oni bili su prisutni sva tri dana trajanja sajma – dan i noć. Ekipa redara ništa nije prepuštala slučaju. Nekoliko tjedana prije započele su pripreme za Viroexpo, trebalo se upoznati s prostorom novoizgrađene hale te s prostorom oko hale. Također, važna je bila i priprema parkirnih mjesta za mnogobrojne automobile koji su pristizali svakog sajma. Zbilja nije bilo lako ovladati gužvom koja se radila od Dvorca pa sve do glavnoga ulaza u Viroexpo.

– Ne mogu reći da nije bilo teško, zbilja je, osobito ako stojite na nogama 12 sati, i udobne cipele postanu tijesne – u šali je rekao redar Filip Rajković te dodao kako je sretan što nije bilo nikakvih incidenata jer su se svi držali uputa koje im je on davao. Gosti i pješaci bili su vrlo razumni čak i kada su vatrogasci oglasili uzbunu te su morali kamionom izaći na teren.

IMG 20190317 154210

Uz redare, prostor Viroexpa čuvali su i zaštitari koji su se danonoćno brinuli kako bi eksponati poput vrijednih traktora ostali neoštećeni i neotuđeni. Uz to, njihova obaveza bila je čuvanje ulaza na sajam te kontrola karata. Jednako kao redari, i zaštitari su gotovo ‘prestajali’ cijeli Viroexpo, no ništa im nije bilo teško, kažu, osim što je u subotu, ispod crnih službenih odora bilo poprilično vruće. Maja Rašetić i Nemanja Kolarić bili su „kolege na ogradi“ tri dana te neprestano kontrolirali zapadni ulaz i izlaz.

HLADNI POGON REDARI 4 Custom

DOBRA ZARADA ZA STUDENTE

Mladima je ovo bila prilika i za zaraditi koju kunu. Točnije, 25 kuna po jednom satu, kaže nam Enio Biondić, student računarstva u Osijeku. Rodom je iz Virovitice pa je tri dana proveo na nogama u Virovitici, promatrajući tko ulazi, izlazi, je li sve na svom mjestu. – Prihvatio sam posao redara na tri dana, kako bih zaradio. Namjerno sam uzeo smjene po 12 sati, od 7 ujutro do 19 navečer, to je izvrsna satnica, a posao nije jako težak – vedro priča Enio, gledajući po sajmu, uvijek snimajući situaciju. Čuvao je pješake i usmjeravao automobile na prava parkirna mjesta. Organizacija je bila izvrsna, ocjenjuje, i ako se uzme u obzir tek nekoliko neznatnih incidenata, s obzirom na količinu sadržaja i ljudi, može se reći kako je sajam prošao i više nego dobro, kaže.

HLADNI POGON REDAR Custom

DOMAĆICE SAJMA PRENIJELE ZAHVALE

Uvijek lijepo odjevene, nasmijane, vedroga duha bile su i službene domaćice Viroexpa Antonija T. i Ivona S.

-Bio je mnogo ljudi, mnogo upita, mnogo zanimljivosti. Posjetitelji su hvalili sajam – osobito ih je oduševio novi prostor i nova hala – rezimirala je Antonija zadnjega dana Viroexpa. S njezinim riječima složila se i kolegica Ivona koja je dodala kako su posjetitelji ponosni što se baš u njihovom gradu održava sajam ovakve vrste, ovakvih razmjera. Domaćice su primile i velike pohvale posjetitelja za Bojana Mioka, direktora sajma, kojeg su svi pohvalili, kažu nam, zbog ažurnosti i odlične pripreme. (www.icv.hr, lmh, mlo; foto: L. Martinko Hock, M. Lovrenc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content