Viro Virovitica u Kutini protiv Moslavine, ekipe na kojoj se poskliznuo i vodeći Bjelovar

Pred rukometašima Viro Virovitice je niz od tri vjerojatno najteža gostovanja u sezoni. Prije nego istrče na parket dvorane u Križevcima i Bjelovaru, prvi težak ispit im je u nedjelju, 24. ožujka kada gostuju u Kutini gdje ih u 21. kolu 1. HRL Sjever dočekuje domaća Moslavina.

Moslavina je izrazito težak protivnik na svojemu terenu. Do bodova u Kutini teško se dolazi neovisno o tome na kojem su mjestu Kutinjani na tablici, što je nedavno osjetila i ekipa vodećeg Bjelovara osvojivši na kutinskom parketu samo bod. Stoga Virovitičane čeka teška utakmica i motivirani domaćin koji je uz sve to u dobroj formi, što pokazuju i njihovi rezultati u zadnjim utakmicama i 4. mjesto na tablici 1. HRL Sjever.

U prvom dijelu sezone, kada je Moslavina imala jedan loš niz utakmica, neočekivano su uzeli bod u Virovitici. I tada se vidjelo da jednostavno “ne leže” virovitičkoj ekipi, pa će u nedjelju igrači trenera Vašarevića morati odigrati zaista na vrhunskoj razini ako se žele nadati nečemu višem od poraza.

Ove dvije ekipe tijekom sezone osim službenih, odigraju i nekoliko prijateljskih i pripremnih utakmica te je sigurno da se međusobno jako dobro poznaju. Moslavina kod kuće igra jedan vrlo agresivan rukomet, ponekad i na rubu grubosti, a za očekivati je da će imati i dobru podršku s tribina, pa “Lavovima” ostaje jedina mogućnost da uzvrate takvom istom borbenom i agresivnom igrom i da se ne dozvole isprovocirati tijekom utakmice zbog ponekog grubljeg prekršaja od strane domaćina.

Ukoliko u tome budu uspješni biti će u prilici vratiti se u Viroviticu neporaženi. Utakmica u sportskoj dvorani Kutina započinje u 18 sati.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content