VIROEXPO 2019. Profesori iz Zagreba i Osijeka zainteresiranima predstavili perspektive hrvatskog gospodarstva

U sklopu 24. Viroexpa u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održana su stručna predavanja tematski vezana uz perspektive hrvatskog gospodarstva. Organizatori predavanja su i ove godine HGK Županijska komora Virovitica i Virovitičko-podravska županija. Na početku predavanja prisutne je u ime organizatora pozdravio direktor HGK-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura.

Većinu predavanja održali su profesori s Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Tako je na temu „Od klasične do elektroničke trgovine“ govorio profesor Nikola Knego. Sljedeće predavanje bilo je na temu „Strategija i konkurencija“ o čemu je govorio dekan Jurica Pavičić, a potom je profesor Lajoš Zager održao predavanje pod nazivom „Utjecaj aktivnosti na sigurnost i uspješnost poslovanja“.

– U sklopu sajma svim zainteresiranima, prije svega studentima i gospodarstvenicima, govorio sam o strategiji i konkurenciji kako bi im prikazao koja su ishodišta za razumijevanje konkurencije i izradu strategije, kako gospodarskih subjekata, tako i onih koji rade izvan gospodarskog sektora. Ostali profesori imali su područja koja su vezana za računovodstvo i ISO standard – rekao je dekan Pavičić koji je prvi puta na Viroexpu s kojega se, kaže, svi vračaju s pozitivnim utiscima.

Na temu gospodarstva govorila je i Nataša Drvenkar, prodekanica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku koja je održala predavanje „Adekvatna prometna infrastruktura – poticajni faktor gospodarskog razvoja“ kako bi ukazala na koji način što bolje pristupiti resursima i tržištu unatoč lošoj poziciji naše županije.

– Virovitičko-podravska županija spada u gotovo najlošije pozicionirane županija kada je u pitanju prometna infrastruktura, stoga svaki oblik pomoći, osobito u smislu infrastrukture, zasigurno može pomoći lokalnim poduzetnicima za bolji i lakši pristup resursima i tržištu. Budući da je ova županija pozicionirana negdje između, niti na zapadu niti na istoku, doista je velik izazov planirati dugoročni održivi razvoj – rekla je N. Drvenkar koja od samih početaka posjećuje Viroexpo, a već drugu godinu sudjeluje kao predavač. Također, istaknula je da se uvijek rado vraća na Viroexpo i sa zadovoljstvo prati njegov razvoj kroz godine što je, kaže, jako dobra okosnica za budući rast ove županije. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”513551″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content