Virovitičke košarkašice do 13 godina neumoljivo kroče prema tituli viceprvakinja Regije

Prva ekipa virovitičkih košarkašica do 13 godina još jednom je pokazala da neumoljivo kroči prema tituli viceprvakinja Regije.

Ovaj put lako su se obračunale sa igračicama iz Koprivnice. Najraspoloženije su bile sestre blizanke Lana i Lucija Cindrić koje su uz 16, odnosno 13 koševa uhvatile i mnoštvo lopti. Vrhunsku utakmicu odigrala je i Ema Marjanović, koja je odličnom skakačkom dijelu pridodala i 9 postignutih koševa. Najbolju utakmicu, u dosadašnjem dijelu prvenstva, odigrala je Lara Ganić upisavši na kraju 7 koševa, a u stopu ju je pratila Ena Ištvanović sa 6 koševa. U strijelce su se upisale i uvijek borbena Martina Sabo, Lea Ivačić, Zara Prebeg i Iva Kurjančić, dok je ovaj put malo “zaspala” najefikasnija igračica Mia Deskar postigavši 4 koša.

IMG 20190324 131723 Custom
foto: čitatelj

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 68:23

ŽKK Virovitica: Prebeg 3, Ištvanović 6, Deskar M. 4, Cindrić La. 16, Cindrić Lu. 13, Sabo 4, Marjanović 9, Ivačić 4, Kurjančić 2, Ganić 7.

Druga ekipa Z-13 odigrala je jednu od svojih najboljih utakmica i u neizvjesnoj je završnici poražena od vršnjakinja ŽKK Vindi iz Varaždina. Ono što posebno veseli je činjenica da su gotovo identičnu minutažu dobile sve igračice. Najefikasnija je bila najmlađa Nika Gverić sa 7 postignutih koševa, još jednom pokazavši da se radi o velikom talentu virovitičke ženske košarke. Uz bok su je pratile Tia Keserica i Hana Deskar sa 6 koševa te Margareta Cenger, Lara Ganić i Nika Pavelić sa 4 postignuta koša. U strijelce su se upisale i Mirna Mrmoš upisavši 3 koša te Martina Sabo sa pogođenim slobodnim bacanjem. Sve u svemu bit će to sljedeće godine odlična ekipa, ekipa koja će pokušati ponoviti veliki uspjeh svojih starijih kolegica koje će po svemu sudeći postati viceprvakinje Regije Sjever.

IMG 20190324 135743 Custom e1553691674801
foto: ŽKK Virovitica

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi 35:39

ŽKK Virovitica: Keserica 6, Ganić 4, Gverić 7, Deskar 6, Mrmoš 3, Cenger 4, Pavelić 4, Sabo 1, Salajić, Prebeg, Pavlović, Babić, Lovreković.

U trećoj utakmici očekivanja nisu bila velika. Utakmica sa košarkašicama ŽKK Vindi do 15 godina starosti bila je sve, samo ne lagan posao. Naime, radi se o ponajboljoj ekipi u ovoj konkurenciji koja svoje protivnike ostavlja na 40-ak koševa razlike. Ipak uporne, u prosjeku i znatno mlađe Virovitičanke ovaj put su pružile dostojanstven otpor. Najefikasnija je bila Mia Šiljković sa 14 postignutih koševa, a dvoznamenkasti učinak ostvarila je i Mia Deskar sa 11 postignutih koševa. Ovu utakmicu okarakterizirao je i odličan skakački učinak u čemu su prednjačile Lana i Lucija Cindrić i Ena Marjanović. Lucija Cindrić tome je dodala i dva fantastična prodora. Svoju najbolju utakmicu odigrala je Tamar Đaković upisavši 5 koševa, a u strijelce se upisala i Lea Kozlinger koja je uz napadački učinak odradila i lavovski posao u obrani. Obrambene zadatke odlično su odradili i Ena Ištvanović i Lea Ivačić dok je napadom uglavnom dirigirala Iva Kurjančić. Na kraju je bilo zadovoljavajućih 49:40 za što se djevojke na kraju dobile veliki pljesak zadovoljne publike.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi 40:49

ŽKK Virovitica: Ivačić, Šiljković 14, Cindrić La, Cindrić Lucija 5, Kurjančić, Kozlinger Lea 4, Deskar Mia 11, Marjanović1, Đaković 5, Ištvanović.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content