VIROVITIČKI KRIŽNI PUT Ove godine trasa duga dvadesetak kilometara ide kroz Rezovac, Čemernicu i Požare

Župa sv. Roka i ove godine organizira već tradicionalni Križni put, a koji će se održati u subotu, 6. travnja. Križni put počinje u 11 sati u samostanskom dvorištu u Virovitici. Trasa duga dvadesetak kilometara uključuje naselja Rezovac, Čemernicu i Požare, nakon kojih je planiran povratak u samostan i župnu crkvu, gdje će u 18.30 sati biti održana večernja sveta misa.

Križni put iskustvo je prepuno molitve, pjesme i duhovnih promišljanja o vlastitom životu, crkvi i poslanju kroz Isusovu muku i smrt na križu, a svake godine okupi velik broj sudionika koji mu se rado vraćaju, bilo da je riječ o djeci ili odraslima.

MG 3777

– Ovaj Križni put obilježit će i geslo sv. Pavla na tamno-plavim majicama vjernika: “Jedan Gospodin! Jedna Vjera! Jedan Krst”! Sve vas pozivamo da u zajedništvu, u pjesmi i molitvi sudjelujemo na ovom Križnom putu – istaknuli su virovitički franjevci, pozivajući sve ljude dobre volje da im se pridruže, bilo tijekom cijelog puta ili samo na pojedinim postajama. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content