Vodič o stresu u radu Siniše Brlasa koristit će od sada i Končar – Institut za elektrotehniku kod smanjivanja stresa u radu zaposlenika

Vodič “Kako prevladati stres u radu” profesora Siniše Brlasa od sada će u razvoju ljudskih potencijala koristiti i “KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d.” iz Zagreba (koji je dijelom “Grupe KONČAR”), i to u nastojanjima da poboljša zadovoljstvo svojih radnika, a time i kvalitetu rada.

Institut se bavi istraživanjem i razvojem, ispitivanjem i certificiranjem u područjima elektroenergetike, tračničkih vozila i željezničke infrastrukture. Ima oko 170 zaposlenih, većinom visokoobrazovanih stručnjaka, uključujući i više doktora znanosti, a veliku pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju, pa tako i zdravlju radnika. U tome području razvijaju interne procedure komunikacije i ispitivanja zadovoljstva radnika kako bi se jasnije otvorili komunikacijski kanali sa svrhom smanjenja stresa u radu. Institut koristi suvremene spoznaje i procedure kako bi postigao željene ciljeve pa je odabir ove publikacije Siniše Brlasa za poboljšanje zadovoljstva radnika ove ugledne hrvatske kompanije ustvari pokazatelj i koliko su znanja i iskustva stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije u skladu sa suvremenim svjetskim trendovima u skrbi o zdravlju ljudi.

Kako prevladati stres u radu Custom

Publikacija “Kako prevladati stres u radu” je vodič za samopomoć namijenjen svima koji se tijekom izvršavanja svojih radnih zadataka zateknu u frustrirajućim i stresnim situacijama koje mogu biti prijetnja njihovom mentalnom zdravlju. Radi se o nizu praktičnih i međusobno logički povezanih savjeta kojima je cilj pomoći u očuvanju mentalnog zdravlja radnika u stresnim i frustrirajućim situacijama u kojima se mogu zateći na radnom mjestu.

Namijenjena je i radnicima, ali i njihovim poslodavcima odnosno menadžmentu, a izrađena je u dva različita džepna formata, što je i veliki iskorak i novina u izdavaštvu. Također je u potpunom suglasju s trećim područjem Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja koje se odnosi na unapređenje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Valja naglasiti kako se radi o vrlo inovativnom i ustvari jedinstvenom vodiču u našoj zemlji. Autor je profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, a izdavač je Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije.

Publikacija je u elektronskom obliku dostupna ovdje.

(www.icv.hr, ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content