ZABRINUTI RODITELJI Nepoznate osobe zaustavljaju djecu i nude im prijevoz kući

U samo mjesec dana na području Virovitice dogodilo se nekoliko neobičnih slučajeva i susreta koja su kod roditelja djece koja pohađaju osnovnu školu upalila „alarme“ za uzbunu. Kako nam pričaju sami roditelji, njihova djeca našla su se kao meta neznanaca koja su ih zaustavila na putu kući iz škole, ponudila im prijevoz kući, a u jednom slučaju i pokucali na vrata i ispitivali dok su bili sami kod kuće.

Prvi slučaj o kojem govore dogodio se kada je učenika nižih razreda jedne osnovne škole zaustavio muškarac u crvenom automobilu. Dječak se vraćao kući iz škole, pozdravio se s prijateljem i nastavio sam kući. Crveni automobil bio je parkiran na raskrižju i kad se dječak približio, muškarac je otvorio vrata i ponudio mu prijevoz kući, iako ga dječak nije poznavao. Muškarcu je tada zazvonio mobitel pa je uplašeni dječak pobjegao kući, koja se nalazila u blizini.

KUCAO NA VRATA

Par dana kasnije, u istom dijelu grada, tzv. Kraševom naselju, prijatelj prvog dječaka bio je sam kod kuće, nakon nastave. Netko mu je pozvonio na vrata. Muški glas ispitivao je gdje su mu roditelji, što rade, gdje rade i kada se vraćaju kući, a uplašeni dječak odgovarao je da ne zna. Odmah je nazvao majku koja je bila na poslu pa je po njega došla prva susjeda koja je bila kod kuće.

-Kao roditelj sam zabrinuta jer je riječ o nizu sumnjivih događanja i nije mi svejedno. Nadam se da će policija pomoći rasvijetliti slučaj – kaže nam majka dječaka.

Treći slučaj dogodio se isti tjedan, prošlog petka. Dječak i djevojčica, učenici nižih razreda, ispred škole čekali su roditelje da dođu po njih nakon nastave. Prišla im je mlađa ženska osoba koju nisu poznavali. – Prvo se obratila dječaku. Ispitivala je djecu gdje su im roditelji i što rade. Djeca su se uplašila jer je ne poznaju i bilo im je čudno što ih ispituje.

Pobjegla su na parkiralište i sakrili se u grmlje. Žena je krenula za njima, a kada ih nije našla, krenula je u potragu po susjednim dvorištima. Djecu su u međuvremenu vidjele čistačice koje su ih odmah uvele u školu – kaže majka djevojčice koja ističe kako djeca već neko vrijeme pričaju o sumnjivim događanjima.

Smatra da pritom ne treba dizati paniku, pogotovo među djecom čija je mašta i inače bogata, no da treba s djecom otvoreno razgovarati te upozoriti i druge roditelje kao i vidjeti s nadležnima o čemu je točno riječ.

DJECU UČILI ŠTO NAPRAVITI U TOM SLUČAJU

– Da ta gospođa nije išla za njima na parkiralište i tražila ih po dvorištima, ne bih tako reagirala, pomislila bih da je jednostavno usamljena i da samo želi razgovarati. Ovako, prijavila sam slučaj policiji samo zato jer se svašta priča i želimo znati o čemu je točno riječ  – kaže naša sugovornica. Ženu je opisala kao mlađu osobu, do trideset godina, žarke crvene kose, koja je bila odjevena u modernu odjeću i po ničemu se nije isticala od drugih žena i muškaraca koji svaki dan dočekuju ili prate svoju djecu u školu, kaže.

Pohvalila je napore škole. Kaže da je baš taj dan, u petak, njena djevojčica slušala predavanje o tome što učiniti u takvim slučajevima, kada im priđu neznanci. No panika je u konkretnom slučaju bila jača o savjeta.  – Kći mi je kasnije rekla da je znala da treba pobjeći natrag u školu, ali da se jednostavno previše uplašila pa je pobjegla na parkiralište – kaže nam naša sugovornica. I drugi roditelji s kojima smo razgovarali kažu kako im nije svejedno zbog „priča po gradu“.

– Ne želimo stvarati paniku, nego se kao roditelji želimo osjećati sigurno i želimo neke odgovore – poručuju roditelji koji ističu kako će ovih dana biti na posebnom oprezu.   (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content