Zahvaljujući suradnji pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije, vatrogasne kamione i kombi dobit će DVD-i u Suhopolju, Turnašici i Novoj Bukovici

Krajem ožujka, obilježit će početak suradnje pokrajine Tirol i njihovih vatrogasaca s vatrogascima Virovitičko-podravske županije. U nedjelju, 24. ožujka, 7 vatrogasnih zapovjednika s područja Virovitičko-podravske županije, kreću na put u Telfs, mjesto gdje se nalazi austrijska vatrogasna škola, gdje će na obuci provesti šest nadolazećih dana.

Bit će to zapovjednici općina: Pitomača, Gradina, Lukač, Čačinci, Orahovice, Slatine i slatinske javne postrojbe. U srijedu će se u Telfsu za okruglim stolom susresti čelništvo političke strukture Austrije i pokrajine Tirol s čelništvom političkih i vatrogasnih struktura pet kontinentalnih županija Republike Hrvatske. Na taj dan će i službeno započeti suradnja vatrogasaca pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije. U srijedu će u Telfs doći i vatrogasci DVD-a Suhopolje i Turnašica koji je prisustvovati svečanom protokolu i dodjeli vozila.

Vatrogasci Virovitičko-podravske županije vratit će se kući krajem idućeg tjedna, sa sljedećim donacijama:

– vatrogasni kamion: DVD Suhopolje
– vatrogasni kamion: DVD Turnašica
– kombi vozilo: DVD Nova Bukovica

Ovaj projekt je realiziran zahvaljujući koordinatoru donacija za Republiku Hrvatsku, zapovjedniku DVD-a Lipik: Tomislavu Stokiću i koordinatoru pokrajine Tirol: Peteru Logaru.
Osim što na područje naše županije stiže velika pomoć i donacije vatrogasnim strukturama, ona, zahvaljujući vatrogascima stižu i u druga područja. Tako će u srijedu stići i velika donacija Staračkom domu Vedrana s područja općine Pitomača (bolnički električni kreveti, ormari, stolovi, stolice i druge potrepštine). Dom Vedrana i donaciju iz Tirola će u petak obići načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus. (www.vz-vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content