Zbor građana Taborište: U narednom razdoblju osigurat će se željezničko-cestovni prijelaz u Podravskoj ulici te izgraditi nogostup

Nakon Podgorja, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima održao je sastanak s mještanima Mjesnog odbora Taborište koji su i ovog puta pokazali koliko su zainteresirani za sudbinu svog dijela grada.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josip Perović tom je prilikom ukratko predstavio što je odrađeno u proteklog godini. Osim redovitog održavanja nerazvrstanih cesta i zelenih površina, naručeni su projekti željezničko-cestovnih prijelaza u Podravskoj i Istarskoj ulici te je sklopljen ugovor s Hrvatskim željeznicama za sufinanciranje projektne dokumentacije. Nadalje, riješeni su imovinsko-pravni odnosi za novi kanal u Ulici Miroslava Krleže, uređena je površina ispred doma (asfalt i zacjevljenje) za proširenje parkirališta te je izrađen projekt za prijavu Mjesnog doma za energetsku obnovu.

IMG 1111
Foto: M. Bašić

Za naredno razdoblje, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima najavio je željezničko-cestovni prijelaz i nogostup u Podravskoj ulici. Osiguravanjem navedenog prijelaza riješit će se jedan od gorućih prometnih problema te podići razina sigurnosti. Naime, željezničko-cestovni prijelaz u Podravskoj ulici je zbog blizine Područne škole, Mjesnog doma te Crkve sv. Leopolda Mandića postao vrlo prometan jer se većina tog dijela naselja nalazi na suprotnoj strani pruge od izgrađenih javnih objekata.

Osim toga, gradonačelnik je mještanima predstavio i ostale važne projekte i planove na području našeg grada među kojima su, između ostalog, novi autobusni kolodvor u blizini Male stanice koji će služiti i za potrebe željeznice i uz koji će se graditi veliko parkiralište s oko 130 parkirnih mjesta te Fina razvojni IT centar gdje će se otvoriti nova radna mjesta, a centar će ujedno biti prilika studentima za sjecanje iskustva što kroz stipendije i kasnije zaposlenje, što kroz studentski rad.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”516284″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content