B-LIGHT INFO DAN Poduzetnici zainteresirani za suradnju s partnerima iz Mađarske, inovativne ideje već spremne

U virovitičkom Poduzetničkom inkubatoru u četvrtak, 4. travnja, u organizaciji Razvojne agencije VIDRA održano je predstavljanje novog B-light poziva na dostavu projektnih prijedloga za poduzetnike u sklopu programa Interreg V-a Mađarska Hrvatska. Poziv je zainteresiranim poduzetnicima predstavila Mateja Cah, viša savjetnica u Odjelu za provedbu projekata i programa VIDRA-e koja je istaknula da se na ovaj Poziv poduzetnici moraju prijaviti u partnerstvu s poduzetnicima iz Mađarske.

– Na ovaj Poziv naši poduzetnici mogu se prijaviti u suradnji s mađarskim partnerima s kojima će stvarati zajednički proizvod, uslugu ili unaprijedili postojeće tehnološke procese pri čemu se najbolje ocjenjuju projekti usmjereni na inovacije, a koje će moći aplicirati na postojeće tržište, tržište partnera i tržište treće zemlje – rekla je M. Cah te dodala da je prednost ovog Poziva ograničenost na samo 11 županija, od čega 3 mađarske i 8 hrvatskih, tako da je konkurencija dosta smanjenja u odnosu na ostale pozive.

IMG 0043 Medium

Vrijednost projekta po partneru iznosi od 40.000 do 180.000 eura, od čega se programom sufinancira 75 posto. Rok za provođenje projekata je 18 mjeseci, a potiče se ulaganje u industriju, hranu, usluge, edukaciju, okoliš i druge sektore, osim poljoprivrede. Razvojna agencija VIDRA pružit će potporu poduzetnicima prilikom pronalaska projektnih partnera i pripreme koncepta projekta, koji se prijavljuje kroz on-line sustav. Rok za prijavu projektnih ideja je 20. svibanj 2019., a prijava se vrši u dva dijela – u prvom dijelu potrebno je prijaviti koncept projekta, a tek nakon prolaska u drugi krug ocjenjivanja razrađuje se cjelokupni projekt.

B-light poziv zainteresirao je i Krešimira Kepku, vlasnika tvrtke Mega sound iz Virovitice koji već ima ideju koju planira aplicirati na ovaj Poziv, kao i potencijalne partnere s kojima je u kontaktu.

IMG 0062 Medium

– Želim svoju tvrtku dovesti na višu razinu te se proširiti na strano tržište. Mislim da je ovo odlična prilika za suradnju s mađarskim poduzetnicima – rekao je K. Kepka te istaknuo da ovakvi Pozivi puno znače svim poduzetnicima kako bi razvili svoje poslovanje.

Na zajednički nastup s mađarskim partnerima odlučila se i Plava tvornica, virovitička tvrtka koja je već prošla u drugi krug. Direktor Matej Sudar nada se pozitivnom odgovoru na njihovu inovativnu ideju – interaktivnu digitalnu slikovnicu.

– Prijavili smo se u drugom krugu B-lighta, a u suradnji s mađarskom agencijom, koja je konzultant u ovom slučaju, na ovaj Poziv kandidirali smo interaktivnu digitalnu slikovnicu koja će biti na IOS i Android uređajima. Za razliku od konkurentskih proizvoda na tržištu naša slikovnica bit će usmjerena na određenu dob djeteta, odnosno roditelji će sami moći odabrati koliko dijete ima godina te će ona biti usmjerena na razvoj te dobi djeteta – objasnio je M. Sudar, te dodao da su aplikacijom pokrivena četiri glavna svjetska jezika, što prema istraživanju tržišta znači oko 180 milijuna potencijalnih korisnika. Također, M. Sudar je istaknuo da će u izradi ovog proizvoda sudjelovati psiholozi i programeri iz Hrvatske te marketing tim i ilustratori iz Mađarske koji će zajedničkim snagama iznijeti ovaj proizvod na tržište. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

 

B light logo

huhr slogan hr

HAMAG BICRO logo

Sadržaj je isključiva odgovornost VIDRA-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela

[g-gallery gid=”518720″ watermark=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content