Članovi KUD-a Podravina Čađavica sudjelovali na korizmenoj manifestaciji u Podravskoj Moslavini

KUD Podravina Čađavica zajedno sa podupirajućim članicama četvrti puta sudjelovao je na manifestaciji obilježavanja korizme i običaja koji istu prate. Ove godine, nakon gostovanja u Beljevini, svoje običaje prezentirali su u susjednoj općini Podravska Moslavina.

Takozvani “Korizmeni stol” bio je postavljen u prostorijama KUD-a Slavonac Podravska Moslavina, a Čađavčanke su se imale čime pohvaliti izloživši niz starih, ali i onih novijih tradicionalnih korizmenih jela, koje su same pripremile. Vrlo vješto su dokazale da stol i u korizmeno vrijeme može obilovati mnoštvom posne hrane.

Nakon blagoslova jela, svi sudionici spomenute manifestacije pohodili su crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije gdje su sudjelovali na Križnom putu nakon kojeg je uslijedio koncert korizmenih pjesama “O, Isuse daj da pjevam”. Tako su članovi KUD-a Podravina i na ovaj način dokazali da se osim već tradicionalnih pjesama i plesova ovoga kraja, mogu vješto nositi i s nešto posve drugačijom manifestacijom od one na koju su do sada navikli.

(www.icv.hr, adf)

[g-gallery gid=”519927″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content