Članovi UKLA-e Virovitica obilježili Dan klubova liječenih alkoholičara

Članovi Udruženja klubova liječenih alkoholičara Virovitica danas su obilježili Dan klubova liječenih alkoholičara. Štandom ispod gradskog sata dijelili su prigodne letke i educirali javnost o problemu alkoholizma u Hrvatskoj. Bila je ovo i prilika da građanima prezentiraju uskršnje ukrase koje su izrađivali na kreativnim radionicama.

– Želimo animirati javnost na problem alkoholizma u našem društvu koji je potiskivan, a izaziva velike traume i probleme – rekao je član Udruge Goran Marek. Kako kaže, cilj Udruge je kroz druženje i podršku članovima pomoći održati apstinenciju, ali i pružiti savjetovanje i podršku članovima njihovih obitelji koji nose najveći teret u slučajevima alkoholizma.

Ako si osoba koja prekomjerno konzumira alkohol, imaj na umu: alkohol prvo daje snagu i hrabrost, ali ih kasnije trajno uzima zajedno sa poštovanjem i samopoštovanjem, alkohol pomaže da nakratko zaboraviš probleme, ali ih dugoročno produbljuje i povećava, alkohol ti stvara osjećaj ugode, ali pri tome ozbiljno šteti tvom zdravlju, alkohol NE spaja obitelj, nego ju razara, alkohol ti zamjenjuje dobrog prijatelja, ali vrlo brzo postaje tvoj najveći neprijatelj. Ti biraš svoje ponašanje i o tebi ovisi hoćeš li se odreći alkohola.

Ako si član obitelji osobe koja prekomjerno konzumira alkohol, zapamti: otkrivanjem alkoholizma i problema koje izaziva, pomažeš svima, nije sramota govoriti o problemu alkoholizma u obitelji i nije važno što će reći susjedi i okolina, odgovorno ponašanje znači potražiti pomoć (liječnika obiteljske medicine, Centra za socijalnu skrb, KLA…). Svako nasilje u obitelji moraš bez odgode prijaviti policiji jer na taj način štitiš sve članove obitelji i počinitelja nasilja i žrtve nasilja. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content