Članovima Gradskog Interventnog tima uručena oprema: Uskoro kreće obuka za djelovanje u kriznim situacijama

U prostorijama GDCK Virovitica članovima Gradskog Interventnog tima uručena je osnovna oprema koja se sastoji od jakne, hlača, majice i čizama koja će im biti potrebna na terenu. Ovaj Interventni tim osnovan je krajem prošle godine, a cilj mu je djelovanje u kriznim situacijama.

Unutar interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa pripadnici se raspoređuju u Osnovnu jedinicu i Specijalističku jedinicu interventnog tima.

Osnovnu jedinicu čine Saša Žada, Mario Grgunič, Kristina Jug, Ivana Groman, Damir Košić, Ivan Barčan, Milenko Milovanović, Vlado Malčić, Rudolf llić, Vedran Kovač, Denis Delić, Davor Deskar, Marijo Radelić, dok Specijalističku jedinicu čine Dražen Jendrašić, Dražen Betlemović, Magdalena Lebinac, Iva Stubičar, Karlo Kolesarić – za prvu pomoć; Alisa Kosić za psihosocijalnu podršku; Jelena Lazarus – za službu traženja; Davor Klaić – za osiguranje pitke vode, poboljšanje sanitarnih uvjeta i promicanje higijene; Helena Matušin – za pripremu hrane u terenskim uvjetima; Dino Pavoković – za spašavanje iz vode te Borka Nasić, Jerko Kovač, Rudolf Rigler – za logistiku.

Bila je ovo prilika da Interventni tim dogovori provedbu ostalih aktivnosti vezenih za obuku i djelovanje Gradskog interventnog tima (GIT-a).

Prije same podjele opreme, članove Gradskog Interventnog tima pozdravila je ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac, a prisutan je bio i dr. Dino Pavoković licencirani predavač iz prve pomoći u GDCK Virovitica. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content