DAN ŠKOLE Orahovački osnovci obilježili svoj dan, nagrađeni i najuspješniji u protekloj godini

Kao i uvijek prepoznatljivo, kreativno, maštovito i talentirano, učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica obilježili su svoj Dan škole. U prepunom holu svatko se predstavio svojim talentom, bilo je tu pjesme, plesa, samostalnih glazbenih nastupa na saksofonu, klaviru, gitari i tamburici, recitiralo se i glumilo. Naravno, uvod je bila tradicionalna himna škole ”Danas kad je naše škole dan” koju tekstualno i glazbeno potpisuje legendarni i umirovljeni učitelj Glazbene kulture Viktor Ćelant, a izveo ju je, kao i uvijek, školski zbor.

Posebna atrakcija bila je mala kazališna predstava koju su zajedno izveli učenici i učitelji, malo zamijenivši uobičajene uloge. Naime, učitelji su bili nestašni učenici koji su izluđivali svog, na kraju iznerviranog, učitelja kojeg je sjajno utjelovio učenik Tin Lenardo.

1804danskole 3
Foto: T. Pančić

Na kraju priredbe nagrađeni su i najbolji učenici škole, odnosno oni koji su na županijskim natjecanjima polučili najbolje rezultate, a nagradio ih je Grad Orahovica. Nagrade su dobili osmaši Marko Drozd i Alek Čiš za osvojeno 3. mjesto iz engleskog jezika te Stella Šincek za osvojeno 3. mjesto iz hrvatskog jezika. Nagrađen su i sedmaši, Patrik Gubeljak za odlično 2. mjesto u tehničkoj kulturi te Petra Vlajnić za 3. mjesto iz povijesti. Nagrade u šestim razredima pripale su Ivoni Lovrić za 2. mjesto iz tehničke kulture i sjajnom Mateju Jurlini koji je osvojio 1. mjesto na natjecanju iz geografije.

Sportske nagrade pripale su ženskoj badminton ekipi u sastavu Doris Babac, Klara Patek i Tea Boltadžija koji su osvojile 3. županijsko mjesto, zatim ženskoj futsal ekipi za prvo mjesto u županiji, a nastupile su u sastavu Lea Maričić, Tea Knežević, Mia Straka, Matea Ribić, Ana Vuković, Nina Tikvan, Ivana Zeman, Helena Zeman, Karla Boljkovac i Nika Rađenović. Uspješni su bili i plivači, koji su u mješovitoj ekipi konkurencije 7. i 8. razreda osvojili odlično treće mjesto, a za orahovačku školu plivali su učenici od čak 4. do 8. razreda i to: Ivna Maričić, Buga Pavličić, Silvio Peštaj, Fran Rađenović, Sara Stojić, Helena Petin, Nicole Zdjelarević, Karlo Maričić, Andrej Pavić, Jure Fofonjka i Zlatko Ribić. Rukometašice ekipe 5. i 6. razreda nagrađene su za osvojeno 3. županijsko mjesto dok je za isto mjesto nagrađena i starija ekipa 7. i 8. razreda. Nagrade svim učenicima uručile su ravnateljica škole Maja Škraba i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”521923″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content