Djeca tražila pisanice i hvatala zeca na tradicionalnoj orahovačkoj manifestaciji “Potraga za pisanicama”

Red vitezova ružice grada Orahovica priredio je u središnjem gradskom parku tradicionalnu manifestaciju “Potraga za pisanicama”.

Preko 100 djece uživalo je družeći se s uskrsnim zecom, tražeći pisanice, a bilo je tu i mnoštvo drugih zanimljivih igara. Red vitezova i ove je godine oduševio mališane, ali i njihove roditelje koji su sipali same pohvale.

-Ova tradicija traje već pet godina i presretni smo što je nastavljena te posebno što svake godine sudjeluje sve više djece. Djeca su bila dio tri zabavne igre, potraga za pisanicama, zatim vrlo zanimljiva igra uhvati zekun gdje uskrsni zeko bježi po paku, a djeca ga u što kraćem vremenu moraju uhvatiti i tko ga prvi uhvati dobije i nagradu. Treća igra bila je ona tradicionalna, naša slavonska, kvrcanje jaja, koja je donijela mnoštvo zabave i smijeha. U svakom slučaju bilo je sjajno i zasigurno ćemo svake godine nastaviti s ovom pričom te ju novim zabavnim događajima još upotpuniti kako bi djeca što više uživala – kaže predsjednik reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić.

Potraga za pisanicama 1 kviz Custom e1556023890106
foto: Red vitezova ružice grada Orahovica

U sklopu ove manifestacije održan je i jedan iznimno zanimljiv događaj. Naime, studentice Ekonomskog fakulteta Osijek u sklopu kolegija Makrosustav Europske unije (Tim 12), održale su kratku edukaciju za djecu o Europskoj uniji. Studentice su pripremile i zanimljiv kviz u kojem su, kako kažu, djeca pokazala zavidno i pohvalno znanje, a EU je za sve pripremila prigodan poklon i nagradila dječje znanje.

(www.icv.hr, vg)

Potraga za pisanicama 2 Custom e1556023925305
foto: Red vitezova ružice grada Orahovica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content