Donatori iz Engleske već 21 godinu uljepšavaju djeci Božić, a ove su uljepšali i Uskrs

Engleski prijatelji slatinskog Crvenog križa, udruge “Living life” iz grada Eastbourne-a, od 1998. godine svakog prosinca uljepšavaju Božić tisućama učenika osnovnih škola slatinskog područja donoseći poklone. Njih tamo kupuju i pakiraju uglavnom učenici engleskih škola iz regije East Sussex.

Ove su godine, po prvi put, donatori iz Engleske odlučili uljepšati i uskrsne blagdane. Donijeli su uskrsna čokoladna jaja i bojanke za djecu s porukama Kristove muke i uskrsnuća, koje su djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Slatina podijelili učenicima nižih razreda školama na slatinskom području. Također, zahvaljujući Marini Perica, ravnateljici Crvenog križa Đurđevac, podijelili su darove i djeci u romskom naselju Stiska, jednako tako i djecu prijatelje Evanđeoske pentekostne crkve u Orahovici.

mick2

Poslana su čokoladna jaja djeci i u naše „izgubljeno selo“ Kladavac kraj Babine Grede. Bila je tu i dodatna podjela jaja i igračaka djeci predškolskog uzrasta na već tradicionalnom mini ZOO-u slatinskog Crvenog križa. Preko 1000 djece bilo je obuhvaćeno ovim darivanjima.

– Prijeći kombijem 1800 kilometara u jednom smjeru u dva dana i usrećiti nepoznatu djecu, to mogu samo nesebični prijatelji kršćanskog duha, koji na taj način svjedoče i pokazuju Božju ljubav prema svojoj ljudskoj djeci. Finnley, Luke, Stacey, Marjorie, Lynda i Mickey Boy, opet su to potvrdili – rekao je ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić. (www.icv.hr, adf, vj; foto: V. Jelenčić)[g-gallery gid=”522376″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content