DRAVSKO PROLJEĆE Bogata kulturno-umjetnička manifestacija ove godine 27. travnja u Sopju

Dravsko proljeće smotra je folklora s ciljem očuvanja kulture i tradicije hrvatskog stanovništva s obje strane rijeke Drave, uz uvijek zanimljive goste i kulturno-umjetnička društva koja predstavljaju hrvatski narod i u zemljama regije.

Dravsko proljeće održava se svake druge godine u Sopju te u Starinu (Mađarska) naizmjenično, također svake druge godine. Bit će ovo 13. izdanje ove kulturno-umjetničke manifestacije, a održat će se u subotu, 27. travnja u Sopju s početkom u 14 sati.

Nakon dočeka KUD-ova iz Hrvatske i Mađarske, predviđena je sveta misa u crkvi sv. Marije Magdalene. Posebno će zanimljiva biti sljedeća točka programa, kada će kroz selo proći povorka u narodnim nošnjama. Nakon povorke slijedi nastup KUD-ova te izbor najboljeg izvornog ruva “Dravskog proljeća” 2019.

Vrhunac večeri bit će glazbeni koncert TS Fijakera i Cecilije, a program će voditi popularni voditelj Branko Uvodić.

Ove godine na Dravskom proljeću nastupit će: KUD “Podravac” Sopje, TS “Biseri Drave” iz Starina, Ženski pjevački zbor “Korjeni” iz Martinaca, KUD “Podravina” iz Barče, Orkestar Vizin, Hrvatska plesna grupa Birjana, Udruga žena Josipovo, KUD “Slavonac” Podravska moslavina, KUD “Mikleuš”, KUD “Podravina” Čađavica, KUD “Lipa” Nova Bukovica, KUU “Suhopolje” i Udruga “Most duge” Kapoš.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, arhiva)

XIII. dravsko proljece plakat page 001 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content