FOTO Botić junak utakmice u Terezinom Polju, obranio dva penala i donio Sv. Đurđu vrijedna tri boda

Utakmica u Terezinom Polju između domaće Drave i gostiju iz Svetog Đurđa nije bila označena kao derbi kola prije početka samog susreta, jer gosti su još u donjem domu ligaške ljestvice, dok je domaćin drugoplasirana momčad prvenstva. Na kraju, prema svemu viđenom, nedostajao je poneki crveni karton, kako bi utakmica imala sve elemente pravog derbija.

Utakmica 18. kola druge županijske lige Zapad bila je neizvjesna do posljednjeg sučevog zvižduka. Bučna domaća publika, kao i gostujuća u nekoliko navrata, bila je na rubu “ludila” te negodovala na brojne odluke glavnog suca utakmice. Kako god bilo, obje ekipe su se borile i ostavile srce na terenu, ali ovoga puta tri boda otišla su u Sveti Đurađ, koji je uzvratio Dravi za poraz u jesenskom dijelu sezone.

Junak utakmice svakako je bio gostujući vratar Vedran Botić. U 32. minuti utakmice vidjeli smo prvi pogodak u gostujućoj mreži. Sudac Matić pokazao je na bijelu točku, a jedanaesterac je izveo Ilija Trivanović. Botić ga je “pročitao” i obranio penal, ali Trivanović je bio najbrži na odbijenoj lopti i pospremio za 1:0.

IMG 2418 Custom
foto: čitatelj

Gosti su nakon 5-6 sjajnih, ali neiskorištenih prilika ipak stigli do izjednačenja. U 42. minuti poentirao je iz voleja Tin Szabo, na asistenciju Mateja Rajnovića. Na predah se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku se igralo žustro, sijevnulo je i nekoliko javnih opomena s obje strane, a prilike su se redale kao na traci. U 54. minuti odlučen je pobjednik utakmice. Nakon jedne gužve u domaćem 16-ercu, loptu je nesretno u vlastita vrata pospremio domaći igrač Luka Paulović, koji je unatoč tome bio jedan od najboljih igrača u domaćim redovima.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Otvorenu igru nisu uspjeli materijalizirati domaći, ali ni gostujući igrači. Gosti su “prosuli” nekoliko sjajnih kontri, dok je domaća momčad u posljednih 15-ak minuta krenula na sve ili ništa.

IMG 2400 Custom e1555362110843
foto: čitatelj

Tu je gostujući vratar sjajno reagirao i skinuo dva zicera, a prava drama odigrala se u sudačkoj nadoknadi utakmice. Sudac Matić dosudio je još jedan kazneni udarac za domaću momčad. Loptu je u ruke ponovno uzeo Ilija Trivanović, a bio je ovo “deja vu” iz prvog poluvremena. Botić ponovno brani jedanaesterac i donosi svojoj ekipi vrijedna tri boda.

Drava je i dalje ostala drugoplasirana momčad lige, dok su gosti zasad neporaženi u proljetnom dijelu prvenstva napravili veliki korak prema gornjem domu ligaške ljestvice.

(www.icv.hr, mr)

[g-gallery gid=”521240″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content