FOTO Gradska knjižnica i čitaonica Slatina obilježila Dan medijske pismenosti

Tema ovogodišnjih dana medijske pismenosti je poštovanje sebe i drugih u medijima. To uključuje mnoga druga pitanja kao što su tolerancija, govor mržnje, lažne vijesti, dezinformacije i manipulacije, poticanje empatije i poštovanje ljudskog dostojanstva, te zaštita privatnosti i sigurnost u medijima, na društvenim mrežama i komunikacijskim platformama.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina uključila se u obilježavanje Dana medijske pismenosti na način da su knjižničarke održale pričaonice s najmlađima u pedijatrijskoj ordinaciji dr. spec. ped. Željkice Gerenčir i u prostorima knjižnice uz pomoć Slikovnice o medijima – Medijska pismenost za najmlađe. Oni iz slikovnice mogli saznati što su mediji i kako se razlikuju od stvarnog svijeta najmlađih. Djeca su shvatila da u stvarnom svijetu žive naša stvarna iskustva, a u medijskom svijetu žive simboli.

Slikovnicu o medijima – Medijska pismenost za najmlađe je napisala i osmislila Alma Čakmazović, ilustracije je izradila Petra Zlonoga, a dizajn Branimir Lazanja. Slikovnica predstavlja sastavni dio edukacijskih materijala za najmlađe u Dane medijske pismenosti. Ti dani pokrenuti su s ciljem edukacije i informiranja djece, roditelja, nastavnika i odgajatelja o važnosti medijske pismenosti, jedne od najvažnijih životnih vještina 21. stoljeća.

(www.icv.hr, adf, ak, GKiČ Slatina)

[g-gallery gid=”520524″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content