FOTO Preko 800 natjecatelja na utrci “Virovitica 1234 – Doživjeti stotu”, jednoj od najljepših sportskih manifestacija u gradu Virovitici

U Virovitici je održana 15. ulična trka “Virovitica 1234 – Doživjeti stotu”. Hladno i kišno vrijeme nije bilo prepreka u održavanju popularne utrke, na kojoj je sudjelovalo preko 800 natjecatelja.

Trkačima nije umanjila doživljaj niti “kišica”, koja je najizraženija bila za vrijeme trke onih najmlađih sudionika. U centru Virovitice trčali su ne samo Virovitičani i žitelji Virovitičko-podravske županije već i članovi brojnih atletskih klubova iz Hrvatske, a našli su se tu i trkači koji žive van granica Republike Hrvatske.

Riječ je o jednoj od najljepših sportskih manifestacija u gradu Virovitici, koja okuplja prvenstveno mlađu populaciju, djecu, atletičare i školarce.

Utrke onih najmanjih održane su ispred zgrade Gimnazije P. Preradovića u Virovitici, odnosno na novom Šetalištu, jer upravo “ono” dužinom odgovara za te male utrke. Ovoga puta roditelji su trčali iza svoje djece, bez fizičkog kontakta, a iznenađenje o kojemu smo govorili u najavi utrke bila je maskota u obliku pande, koja je djecu vodila do cilja, ali i zabavljala prije početka same utrke.

trka1234 2019 11

Ova sportska manifestacija, koju je organizirala Sportska zajednica grada Virovitice uz pomoć Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, u ovogodišnjem izdanju ponudila je i neke nove sadržaje. Svako dijete, odnosno sudionik utrke dobilo je majicu, a prva četiri najbolje plasirana u svojim kategorijama dobili su medalje. Nakon utrke djeca su uživala u kobasicama, soku, kokicama i šećernoj vuni, a ubrzo su na red stigle i trke u starijim dobnim uzrastima, gdje je konkurencija inače puno jača, a utrke zanimljivije.

trka1234 2019 1

U kategoriji predškolski uzrast (2015. godište i mlađe), u konkurenciji djevojčica, prvo mjesto osvojila je Katia Mustač iz Brezika. Drugo mjesto pripalo je Marti Pakšec iz Virovitice, treća je bila Franka Ostrman iz Sv. Đurđa, dok je četvrta bila Virovitičanka Tia Dolinac-Holec. U istoj dobnoj kategoriji nastupili su i dječaci. Pobjednik utrke bio je Borna Kramarić iz Kutine, a preostala tri mjesta pripala su Virovitičanima: Luki Vlašiću, Karlu Pisteru i Rafaelu Ribiću.

trka1234 2019 14

Treća i četvrta utrka na rasporedu bila je rezervirana za predškolski uzrast (2013. godište i mlađi). U kategoriji djevojčica zlato je odnijela Tena Pavoković, srebro Petra Šukunda, broncu Nikol Ferenc, a četvrto mjesto pripalo je Luciji Zalović. U kategoriji dječaka zlato je pripalo Šimunu Dujmoviću, srebro Dominiku Nađu, bronca Davidu Bukviću i medalja za četvrto mjesto Petru Iičiću. Najuspješniji natjecatelji u ovoj kategoriji bili su iz Virovitice.

U kategoriji školska djeca (1. i 2. razred osnovne škole) najbolja je Bila Brigita Brtan iz Jasenovca, druga je bila Lina Filipović iz Kutine, treća Ina Abramović iz Virovitice, a četvrta također Virovitičanka Ema Horvat. U muškoj konkurenciji, na prva dva mjesta završili su dječaci iz Kutine, David Oparić i Luka Kralj. Treći je bio Virovitičanin Luka Režić, a četvrti Renato Idžojtić iz Jasenovca.

trka1234 2019 17

U kategoriji školska djeca (3. i 4. razred osnovne škole) prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Marta Samardžić iz Čačinaca, druga je bila Neva Barčanac iz Virovitice, treća Mateja Rajić iz Jasenovca, a četvrta Virovitičanka Nela Pleša. u muškoj konkurenciji zlato je osvojio virovitički trkač Luka Knežević, do srebra je stigao Antonio Đikić iz Đakova, bronca je pripala Patriku Krmpotiću iz Jasenovca, a medalja za četvrto mjesto Toniju Prusini iz Slavonskog Broda.

Deveta po redu utrka bila je rezervirana za djecu s posebnim potrebama (osnovna škola). U mješovitoj konkurenciji slavio je Virovitičanin Josip Nemeš. Drugi je bio Marijan Nemeš, treći Filip Hečimović također iz Virovitice, dok je četvrta bila Božica Čizmarević.

trka1234 2019 26

Uslijedila je utrka u kategoriji školska djeca (5. i 6. razred osnovne škole). U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Virovitičanka Petra Keleković. Druga je utrku završila Gabrijela Knežević iz Virovitice, treća je kroz ciljnu ravninu prošla Đakovčanka Iva Grizelj, a četvrta je bila virovitička trkačica Lucija Cindrić. U muškoj konkurenciji slavio je član AK Đakovo Ivan Bilač, drugi je bio Virovitičanin Ivan Crnojević, treći Dino Reščić također iz Virovitice, a četvrti Filip Orkić, član AK Marsonija.

trka1234 2019 29

U kategoriji školske djece (7. i 8. razred osnovne škole) na pobjedničko postolje popela se Petra Mišljen iz Kutine, srebrna je bila Mirna Jakšić iz Đakova, brončana Antonela Tutić iz Virovitice, kao i njena sugrađanka Lucija Keleković na četvrtoj poziciji. U istoj kategoriji, ali muškoj konkurenciji slavio je Virovitičanin Tin Tumpić. Srebro je pripalo Luki Sabi iz Virovitice, treći je bio Saša Ivan Švarbić (VT), a četvrti Teo Vlainić iz Špišić Bukovice.

trka1234 2019 42

Najuspješnijim natjecatejima mlađih dobnih uzrasta medalje je podijelio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

U kategoriji srednjih škola (1. i 2. razred), u konkurencii djevojčica najbolja je bila Virovitičanka Ema Borković. Na drugo mjesto popela se Ivona Gršeta iz Kutine, treća je bila Leonora Šogorić, a četvrta također Virovitčanka Mihaela Milković. U muškoj konkurenciji najbolji je bio član AK Moslavina iz Kutine Florijan Rožić, srebro je pripalo Antoniju Tumpiću (VT), bronca Luki Martinoviću iz Sl. Broda, a četvrto mjesto osvojio je Ante Kolić iz Đulovca.

U kategoriji juniorki (3. i 4. razred srednje škole) prva dva mjesta osvojile su članice AK Virovitica. Naravno, prva je bila, a tko drugi nego Paula Rakijašić, koja je kroz cilj prošla s vremenom 3.28,66. Odmah iza nje stigla je klupska “prijateljica” Lorena Blaga. Treća je bila Marija Farkaš, a četvrta Lucija Gorički. U muškoj konkurenciji zlatnom medaljom okitio se Kutinjanin Karlo Ciban. Srebrni je bio Mario Bošnjaković (AK Virovitica), brončani Zrinoslav Kekez iz Slavonskog Broda, a četvrti Slatinčanin Sebastian Herceg.

trka1234 2019 85

Rezultati seniorske i veteranske kategorije bit će objavljeni uskoro. Medalje najuspješnijim trkačima u starijim uzrastima podijelio je predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin.

Između utrka svim posjetiteljima predstavio se i Atletski klub Virovitica koji je na šetnici ispred gimnazije Petra Preradovića prikazao vježbe i treninge koji se provode u klubu.

trka1234 2019 47

Za izniman trud i veliku pomoć u samoj organizaciji i provođenju utrke “Virovitica 1234 – Doživjeti stotu” zaslužan je i Atletski klub Virovitica, koji će u budućnosti biti glavni organizator ove sportske manifestacije. I ove godine programom je “dirigirao” Trpimir Markotić.

trka1234 2019 30

– Mislim da se radi o jednoj od najljepših sportskih manifestacija u gradu Virovitici. Sama obrada podataka nam je veći problem nego startni dio i sama utrka. Pripremni dio i unos podataka prijavljenih trkača, odradili smo u tjednu prije utrke, a od prošle godine smo uključili i naš Atletski klub, koji nam je i sada bio od velike pomoći u stručnom, ali i u organizacijskom dijelu utrke. U budućnosti će upravo Atletski klub Virovitica preuzeti ulogu organizatora – rekao je tajnik Sportske zajednice Grada Virovitice Tihomir Majstorović.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”520974″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content