FOTO Šaran na rašljama, ukusni fiš te ostale riblje delicije zamirisale Zdence na poznatoj zdenačkoj Fišijadi

Veliki petak i ove je godine okupio mnoštvo ljubitelja ribe i ribljih proizvoda u središtu Zdenaca.

Naime, Športsko ribolovno društvo “Linjak” Zdenci i Udruga hrvatskih branitelja ponovno su svojim mještanima i gostima pripremili sada već poznatu zdenačku Fišijadu. No, ova Fišijada nije kao druge, naime u njoj nema pobjednika već se kuha za sve posjetitelje kojih je bilo jako puno, središte Zdenaca ove je godine bilo krcato. Uz uvijek ukusan zdenački fiš, kojeg su pripremale udruge organizatora, bilo je ribe na “sve načine”.

Pekao se šaran na rašljama, pohane šaran-potkove i druge delicije. Manifestaciju su uveličali i pomogli gosti iz Pitomače, predstavnici gotovo svih ribičkih udruga s područja te općine, djelatnice trgovine Spar iz Orahovice, Udruga umirovljenika Zdenci, NK Sloga Zdenci, Lovačka udruga “Šljuka” Zdenci, UHBDDR Duga Međa te Policijska postaja Orahovica, kojima je načelnik Tomislav Durmić uručio i zahvalnice uz svog zamjenika Juricu Kirisa te predstavnike organizatora.

1904fisijadazdenci 3 Custom

-Prije svega moram se od srca zahvaliti ŠRD-u “Linjak” i Udruzi hrvatskih branitelja općine na sjajnoj organizaciji, a onda i svim udrugama koje su pomogli u organizaciji, a posebno se zahvaljujem našim velikim prijateljima iz Zajednice ribičkih klubova općine Pitomače koji svake godine dođu kod nas na Veliki petak i uveličaju našu Fišijadu. Naravno, veliko hvala i svim mještanima Zdenaca i drugih okolnih mjesta koji su došli u velikom broju i vjerujem da su uživali – rekao je načelnik Durmić.

Predsjendik UHBDR Zdenci Miroslav Biro nije krio zadovljstvo.

-Presretan sam što se ovako nešto održava u Zdencima i hvala članovima udruge koji su odradili velik posao u organizaciji – rekao je Biro.

Predsjednik ŠRD-a Linjak Murat Durmiši također je zahvalio svima.

-Drago mi je da mi koji smo stalno uz ribu i riblje proizvode mogli pokazati što znamo u našoj sredini. Hvala Općini na potpori i nadam se da ćemo svake goidne biti sve bolji posjećeniji – rekao je Durmiši.

1904fisijadazdenci 8 Custom

U delicijama su uživali svi.

-Sve je bilo prefino, probala sam fiš i šarana na rašljama i svaka čast kuharima. Posebno mije drago da se skupilo puno ludi kod nas u Zdencima – rekla je mlada Zdenčanka Ela Felendeš.

Ribiči iz Pitomače zajednički su poručili da vole doći u Zdence zbog dobre atmosfere i uvijek će kad mogu doći sudjelovati. I na kraju riječ dvije o fišu, jedan od majstora kuhara bio je i mladi Denis Velić.

-Ja kuham po svojoj određenoj recepturi. Tajna dobro fiša je jedino kvalitetna riba, a sve ostalo je maniri kuhara da da dobro rasporedi začine. Vjerujem da su posjetitleji dana uživali u svim pripravcima – zaključio je Velić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”522315″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content